Τι είναι και τι προσφέρει η Ρομποτική Χειρουργική στη σύγχρονη ιατρική επιστήμη είναι το θέμα εκδήλωσης- ενημέρωσης που θα πραγματοποιήσει η 7η Υ.ΠΕ Κρήτης την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014 στις 14.30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του ΠΑΓΝΗ.

Στην εκδήλωση έχουν κληθεί να συμμετέχουν όλοι οι επαγγελματίες υγείας που άπτονται του θέματος και ιδιαίτερα εκείνοι των χειρουργικών ειδικοτήτων, ενώ παράλληλα θα εξετασθεί και η δυνατότητα εγκατάστασης του συστήματος Ρομποτικής Χειρουργικής στα νοσοκομεία ευθύνης της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης

Η Ρομποτική Χειρουργική, επιτρέπει στους χειρουργούς να πραγματοποιούν χειρουργικές επεμβάσεις από απόσταση, και χωρίς να έρχονται σε επαφή οι ίδιοι με τον ασθενή (μέσα από μικρές οπές – τομές εισόδου στο σώμα του ασθενούς), παρέχοντας ταυτόχρονα την ευελιξία των ανοιχτών χειρουργικών επεμβάσεων και διασφαλίζοντας αυξημένα ποσοστά επιτυχίας και σημαντικά οφέλη τόσο για τον ασθενή όσο και για τον χειρουργό.

Οι τομείς στους οποίους η Ρομποτική Χειρουργική εφαρμόστηκε για πρώτη φορά με επιτυχία ήταν η Ουρολογία (με πολλαπλά οφέλη στον ασθενή, ειδικά στην επέμβαση προστάτη) και η Γενική Χειρουργική.

Πέρα από τους τομείς της Ουρολογίας και της Γενικής Χειρουργικής στους οποίους παρουσιάζεται αλματώδης αύξηση, παρουσιάζεται επίσης μεγάλη αύξηση στη Γυναικολογία καθώς και στην Καρδιοχειρουργική, αλλά και σε άλλες ειδικότητες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook