Με σημαντικές επιτυχίες επέστρεψε από την Αθήνα η Αθλητική Λέσχη Ξιφασκίας Χανίων, αφού κατέκτησε ένα χάλκινο μετάλλιο στο ατομικό και ένα στο ομαδικό του Ξίφους Ασκήσεως Νεανίδων.
Η σχετική ενημέρωση:
Με ένα χάλκινο μετάλλιο στο ατομικό του Ξίφους Ασκήσεως από τη Μαρία Μαρκαντωνάκη και ένα χάλκινο στο ομαδικό του Ξίφους Ασκήσεως Νεανίδων γύρισε η αποστολή του Ξίφους Ασκήσεως της Αθλητικής Λέσχης Ξιφασκίας Χανίων από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων 2014 που ολοκληρώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο 15 και 16 Φεβρουαρίου  στην Αίθουσα Ξιφασκίας του Ο.Α.Κ.Α. Τα κορίτσια της Λέσχης μας, μετά από την κατάκτηση της δεύτερης θέσης και του ασημένιου μεταλλίου στο ομαδικό του Ξίφους Ασκήσεως πριν ένα μήνα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων – Παγκορασίδων, κατάφεραν να κατακτήσουν χάλκινο μετάλλιο τόσο στο ατομικό όσο και το ομαδικό αγώνισμα του Ξίφους Ασκήσεως Νεανίδων  αποσπώντας ευμενέστατα σχόλια από όσους τις παρακολούθησαν. Ολόκληρη η παρουσία της αποστολής τόσο των αγοριών όσο και των κοριτσιών ήταν παραπάνω από ικανοποιητική, δείγμα της αξιόλογης δουλειάς αθλητών, προπονητών διοίκησης που και με τη συνεχή συμπαράσταση γονέων και χορηγών καταφέρνουν να φέρνουν συνεχώς διακρίσεις στα Χανιά.

\"\"

Αναλυτικότερα

Ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο (15-16/2) το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων -17 στο όπλο του ξίφους ασκήσεως με την συμμετοχή 108 αθλητών.

\"\"

Πανελληνιονίκες αναδείχθηκαν :

Στα αγόρια
• Ξίφος ασκήσεως : Βασίλειος Στάντσιος/ΑΟΟ (15/13 στον τελικό τον Βασίλειο Μπεσίρη/ΑΟΞΑιγάλεω), 3οι.Δημήτρης Κίβαρης/ΑΟΟ, & Βασίλειος Πικούλης/Οδυσσέας Χαλανδρίου. 
ΟΜΑΔΙΚΑ : ΑΟΞ Αιγάλεω (Ανδριόπουλος, Σούλιος, Μπεσίρης, Μαυρίδης) νικητής στον τελικό 45/26 του Αθηναϊκού ΟΟ, 3η θέση Πανελλήνιος ΓΣ.
Στα κορίτσια
• Ξίφος ασκήσεως : Αικατερίνη-Μαρία Κοντοχριστοπούλου/ΑΟΞ Αιγάλεω (15/4 στον τελικό την Μαρία-Ελένη Χαλδαίου/ΑΟΞ Αιγάλεω), 3ες.Μαρία Μαρκαντωνάκη/ΑΛΞ Χανίων & Ευθυμία Παντελή/ΛΟ Αιγάλεω. 
ΟΜΑΔΙΚΑ : ΑΟΞ Αιγάλεω (Σουλίου, Χαλδαίου, Χαϊτογλου, Πλιώτα)
νικητής στον τελικό 45/33 την ΛΟ Αιγάλεω, 3η θέση ΑΛΞ Χανίων.
Η Αθλητική Λέσχη Ξιφασκίας Χανίων συμμετείχε με τους:
 Ξίφος Ασκήσεως Εφήβων 
1. Τσιτσιρίδης Ιωάννης               
2. Παπαντωνίου Θεμιστοκλής
3. Γαβριλίδης Σάββας
Ξίφος Ασκήσεως Νεανίδων 
1. Μαρκαντωνάκη Μαρία
2. Μπομπολάκη Αικατερίνη
3. Μανουδάκη Χρυσηίδα
4. Παπαδουλάκη Αικατερίνη
5. Σημαντηράκη Βασιλική
6. Τσεπέτη Μαρία
Αρχηγός της αποστολής ήταν ο Προπονητής του Ξίφους Ασκήσεως Αριστείδης Ματσατσίνης ενώ συνόδεψε την αποστολή η κα Μαρία Μπακατσάκη.
Στα αγόρια η νευρικότητα του Τσιτσιρίδη και η απειρία των νεότερων μελών της ομάδας είχαν σαν αποτέλεσμα ο μεν Τσιτσιρίδης να καταλάβει την 29η θέση, ο Παπαντωνίου την 38η , ενώ ο μικρότερος Γαβριλίδης δεν κατάφερε να περάσει την φάση των ομίλων και έμεινε στην 60η θέση. Την Κυριακή στο ομαδικό ξεκίνησαν από την ένατη θέση από δώδεκα ομάδες , κέρδισαν τη θέση στην οκτάδα κερδίζοντας την ΑΛΚΑΡ με 45 – 42. Στη συνέχεια αντιμετώπισαν τον μετέπειτα πρωταθλητή ΑΟΞ Αιγάλεω για μια θέση στην τετράδα χάνοντας με 45 – 10 . Κατέλαβαν τελικά την όγδοη θέση στη γενική κατάταξη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα αυτή βρίσκεται σε φάση ανανέωσης και έχει χρόνο μπροστά της για αναδιοργάνωση.
Στα κορίτσια η κατάσταση ήταν τελείως διαφορετική. Οι έμπειρες Μαρκαντωνάκη, Παπαδουλάκη και Μπομπολάκη πέρασαν  από την προκριματική φάση μαζί με την κορασίδα Μανουδάκη. Η Μαρκαντωνάκη έχασε τη θέση στον τελικό από την πολυπρωταθλήτρια του Ξίφους Ασκήσεως Κοντοχριστοπούλου  και κατέκτησε επάξια την Τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο για πρώτη φορά στην ιστορία της Λέσχης. Η Παπαδουλάκη κατάφερε να μπει στη δεκαεξάδα φτάνοντας στην ενδέκατη θέση, η  Μπομπολάκη στην εικοστή ενώ η κορασίδα Μανουδάκη στην πρώτη της εμφάνιση στην κατηγορία κατέλαβε την ειστή Τρίτη θέση. Η κορασίδες Σημαντηράκη και Τσεπέτη δεν πέρασαν την προκριματική φάση. 
Την Κυριακή στο ομαδικό τα κορίτσια (Μαρκαντωνάκη, Παπαδουλάκη, Μπομπολάκη και Μανουδάκη ως αναπληρωματική) ξεκίνησαν από την Τρίτη θέση στην αρχική κατάταξη. Κέρδισαν τη θέση στην τετράδα νικώντας τον Πανελλήνιο με 45 – 35. Στη συνέχεια αντιμετώπισαν στον ημιτελικό τη Λ.Ο.Αιγέλεω και έχασαν τη θέση στον τελικό με 45 – 27. Στ μικρό τελικό αντιμετώπισαν το Μέγα Αλέξανδρο Κορδελιού και κατέκτησαν επάξια την Τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο νικώντας με 45 – 40.
Θερμές ευχαριστίες στην ΑΝΕΚ που για μια ακόμη φορά ανανέωσε  τη χορηγία μεταφοράς που μας παρέχει από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής μας, στηρίζοντας έμπρακτα την προσπάθειά μας, αλλά και στους γονείς των αθλητών μας που πάντα βρίσκονται δίπλα μας αλληλέγγυοι στο έργο μας..

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook