Πραγματοποιήθηκε η φύτευση μιας ελιάς που μετράει αρκετούς αιώνες ζωής, στην είσοδο του αερολιμένα Ηρακλείου Ν. Καζαντζάκης, έπειτα από πρωτοβουλία του Ροταριανού Ομίλου Ηρακλείου, με τη συνεργασία του δήμου Ηρακλείου, του δήμου Αρχανών – Αστερουσίων και του Αερολιμένα Ηρακλείου.
Το δένδρο – μνημείο από το Αλάγνι, η ηλικία του οποίου υπολογίζεται από τους ντόπιους ότι υπερβαίνει τα 600 με 700 χρόνια, δωρίστηκε στον Ροταριανό Όμιλο Ηρακλείου από τον κ. Βλάση Ζωγραφάκη – Σφακιανάκη.

\"\"

Σκοπός της δράσης, με δεδομένο ότι τα φαινόμενα παράνομης υλοτόμησης ολοένα και πληθαίνουν αλλά και ορισμένοι ιδιοκτήτες υπεραιωνόβιων ελαιοδένδρων δεν αντιλαμβάνονται τη σημασία τους και τα πωλούν ως καυσόξυλα, είναι να αναδειχτεί η σημασία διατήρησής τους, αφού αποτελούν ουσιαστικά, μνημεία της φύσης. 

\"\"

Ο χώρος του αεροδρομίου, επιλέχτηκε για να είναι η ελιά η πρώτη, αλλά και η τελευταία εικόνα που θα αντικρίζουν οι χιλιάδες επισκέπτες του τόπου, ενώ τις επόμενες ημέρες θα φυτευτούν διακοσμητικά φυτά και θα τοποθετηθεί μια πολύγλωσση πινακίδα που θα εξηγεί τη σημασία της ελιάς για την Κρήτη στο πέρασμα των αιώνων.

\"\"

Τα μέλη του Ρ. Ο. Ηρακλείου ευχαριστούν θερμά τον κ. Βλάση Σφακιανάκη – Ζωγραφάκη για την ευγενική του χειρονομία, τον αντιδήμαρχο κ. Μ. Αχλαδιανάκη και τα στελέχη της δ/νσης πρασίνου του δήμου Ηρακλείου, τον αντιδήμαρχο κ. Α. Κυπραίο και το προσωπικό της τεχνικής υπηρεσίας, τους αντιδημάρχους του δήμου Αρχανών – Αστερουσίων κ. Μ. Πολιτάκη και κ. Γ. Γιαλυτάκη, τον Αερολιμενάρχη Ηρακλείου κ. Γιώργο Πλιάκα, τον Προϊστάμενο Αερολιμενικού Ελέγχου κ. Χ. Ψαραδάκη και τον Προϊστάμενο Τεχνικής Συντήρησης κ. Ι. Ουρανό, χωρίς τη βοήθεια των οποίων, δεν θα ήταν δυνατή η ολοκλήρωση της συγκεκριμένης δράσης.

\"\"

Αντίστοιχη δράση με φύτευση και δεύτερου δένδρου, θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες στο κέντρο του Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook