Την ερχόμενη Τετάρτη 26 Φλεβάρη 2014, θα γίνει συζήτηση - εκδήλωση ενάντια στον φασισμό, στα πλαίσια των εκδηλώσεων που γίνονται βαδίζοντας προς τις 22 Μάρτη, που είναι η Παγκόσμια μέρα ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν η μητέρα και ο πατέρας του Σαχζάτ Λουκμάν, Σουκράν Μπίμπι και Χαντίμ Χουσείν, γονείς του δολοφονημένου από ακροδεξιούς, που έχουν έρθει στην Ελλάδα από το Πακιστάν από τις αρχές του χρόνου για να παρακολουθήσουν και να καταθέσουν στη δίκη του αδικοχαμένου παιδιού τους.

Στο μήνυμα του ΚΕΕΡΦΑ Χανίων για την εκδήλωση αναφέρεται «Στο δικό µας χέρι είναι να μην αφήσουμε τους νεοναζί να συγκροτούν τάγματα εφόδου με την ανοχή του κρατικού μηχανισμού και της Αστυνομίας, σαν αυτά που δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν.

Σε όλη την Ευρώπη ξεσηκωνόµαστε στις 22 Μάρτη για να στείλουµε το µήνυµα ότι δεν θα αφήσουµε τους νοσταλγούς του Χίτλερ να χύνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο κατά των µεταναστών, να επιτίθενται σε µετανάστες, Ροµά, γυναίκες, οµοφυλόφιλους, άτοµα µε ειδικές ανάγκες.

Να δηµιουργήσουµε ένα γιγάντιο αντιφασιστικό ποτάµι και να πληµµυρίσουµε την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τα Χανιά, τα δικά µας κάστρα αντίστασης σε µια µέρα που ο Πλανήτης θα αντηχεί: ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!»

Βασικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ και θα πραγματοποιηθεί στις 7μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.