Τη στήριξη της ΔΗΜΑΡ στην υποψηφιότητα του Γιάννη Μπουτάρη στον Δήμο Θεσσαλονίκης εξέφρασε ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος συναντήθηκε μαζί του και συζήτησαν για τις εκλογές του Μαΐου.

Για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Κουβέλης είπε ότι υπάρχουν συζητήσεις σε εξέλιξη και τις αμέσως προσεχείς ημέρες, με κριτήρια πολιτικά αλλά και αυτοδιοικητικά, θα ληφθούν οι αποφάσεις. Όσον αφορά τις σχέσεις της ΔΗΜΑΡ με τον Μάρκο Μπόλαρη, τόνισε ότι «είναι σε εξέλιξη».

«Η παρουσία μας στο δημαρχείο της πόλης και η συνάντησή μας με τον κ. Μπουτάρη και τους συνεργάτες του θέλει να καταδείξει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι εμείς στηρίζουμε αυτή την ακηδεμόνευτη, τη χειραφετημένη από κομματικές εξαρτήσεις λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης» δήλωσε ο κ. Κουβέλης.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι που και την προηγούμενη φορά, πρώτη η ΔΗΜΑΡ υποστήριξε και υπέδειξε αυτή τη σημερινή δημοτική αρχή με τον συγκεκριμένο δήμαρχο, τον Γιάννη Μπουτάρη. Υπηρέτησε ως δήμαρχος -οι αντιδήμαρχοί του, οι δημοτικοί σύμβουλοι- με τον καλύτερο τρόπο αυτή τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης, η οποία ακουμπάει, ανασαίνει, πορεύεται και δραστηριοποιείται μαζί με τους ενεργούς πολίτες αυτής της κοινωνίας.

» Είμαι βέβαιος ότι με την ίδια αποτελεσματικότητα, με την ίδια θετική δέσμευση αυτής της ακηδεμόνευτης, της χειραφετημένης τοπικής αυτοδιοίκησης και στη νέα περίοδο θα πορευθεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης με παρόντα και πάλι ως δήμαρχο τον Γιάννη Μπουτάρη».

«Η υποστήριξη που παρέχει η ΔΗΜΑΡ στην υποψηφιότητά μας είναι όχι απλά καλοδεχούμενη, είναι και ανάσα» τόνισε ο κ. Μπουτάρης, ο οποίος σημείωσε ότι η συνάντηση με τον κ. Κουβέλη δεν ήταν μόνο φιλική, ήταν και ουσιαστική.

Σε ερώτηση αν η ΔΗΜΑΡ στηρίζει γενικότερα την κίνηση των πέντε δημάρχων (Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Ιωαννίνων, Βόλου), ο κ. Κουβέλης απάντησε: «Οι πέντε δήμαρχοι ακριβώς εκφράζουν αυτό που λίγο πριν σας είπα, αναφορικά με την ακηδεμόνευτη, τη χειραφετημένη τοπική αυτοδιοίκηση από κομματικές εξαρτήσεις και άλλους πολιτικούς επηρεασμούς».

«Στηρίζουμε, δεν καθοδηγούμε»

Σε ερώτηση για το πώς σχολιάζει την προτίμηση του κ. Μπουτάρη στην υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ απάντησε: «Εμείς είμαστε εδώ για να δώσουμε τη στήριξη μας σε αυτή την ακηδεμόνευτη και χειραφετημένη τοπική αυτοδιοίκηση που εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο ο Γιάννης Μπουτάρης και οι συνεργάτες του. Δεν είμαστε εδώ για να καθοδηγήσουμε τον Γιάννη Μπουτάρη».

Για το θέμα που δημιουργήθηκε με την ψήφο των μεταναστών, ο κ. Κουβέλης χαρακτήρισε «αντιδημοκρατική ενέργεια» τον αποκλεισμό τους από τις εκλογές και παρατήρησε: «Θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός ότι αποκλείστηκαν από το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι οι από καιρό μόνιμοι μετανάστες στην Ελλάδα. Θεωρώ ότι πρόκειται για μία δημοκρατική οπισθοχώρηση και κατά τούτο η κατηγορηματική αντίθεση της ΔΗΜΑΡ στην προωθούμενη τροπολογία, η οποία θα έρθει και στην Ολομέλεια της βουλής, φυσικά με ευθύνη της κυβέρνησης».

Για «απαράδεκτη ενέργεια» μίλησε και ο κ. Μπουτάρης, αναφερόμενος στον αποκλεισμό των μεταναστών από τις εκλογές την τελευταία στιγμή.

Σχετικά με τις αποκαλύψεις για τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είπε ότι «πρέπει να ριχθεί άπλετο φως, να βαθύνει ο έλεγχος και, βεβαίως, και ο δικαστικός έλεγχος, η δικαστική διερεύνηση, διότι πια η δημόσια, η πολιτική ζωή, δεν μπορεί να κινείται ούτε στην ασφυξία, ούτε στη σκιά της αδιαφάνειας και σε πολλές περιπτώσεις της παρανομίας».

Για ομιχλώδες καθεστώς των ΜΚΟ που πρέπει να ξεκαθαρίσει έκανε λόγο και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook