Ερώτηση σχετικά με τον αλιευτικό τουρισμό κατέθεσε προς τους συναρμόδιους Υπουργούς ο Βουλευτής Χανίων της ΝΔ Μανούσος Βολουδάκης.

Η ερώτηση αφορά την ήδη νομοθετημένη δυνατότητα των επαγγελματιών αλιέων να επιβιβάζουν στα σκάφη τους με εισιτήριο τουρίστες, οι οποίοι μπορούν να παρακολουθούν ή και να συμμετέχουν στην αλιευτική δραστηριότητα.

Με την ερώτησή του, ο Μ.Βολουδάκης ζητά επίσπευση διαδικασιών ώστε να καταστεί δυνατόν να εκδοθούν οι σχετικές άδειες για τους ενδιαφερομένους πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης κύριο Αθανάσιο Τσαυτάρη, Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη και Ναυτιλίας κύριο Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

Θέμα: Αλιευτικός Τουρισμός

Ο αλιευτικός τουρισμός είναι μια από τις νέες μορφές τουρισμού, που θα δημιουργήσει σημαντικά οφέλη, επαγγελματικές ευκαιρίες και θέσεις εργασίας στις περιοχές που μπορεί να αναπτυχθεί. Από τη φύση του, ο αλιευτικός τουρισμός, έχει θετικές οικονομικές επιπτώσεις που λειτουργούν πολλαπλασιαστικά : ανοίγει νέα τουριστική αγορά, ενώ ταυτόχρονα δίνει στους επαγγελματίες αλιείς μια πρόσθετη δυνατότητα.

Με το νόμο 4179 του 2013 θεσπίσθηκαν για πρώτη φορά οι βασικές ρυθμίσεις για αυτή τη νέα μορφή τουρισμού. Ακόμα όμως δεν είναι δυνατή η έκδοση σχετικής αδείας για τους ενδιαφερομένους, επειδή δεν έχει εκδοθεί η προβλεπόμενη από το νόμο Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), η οποία θα καθορίζει τις λεπτομέρειες της αδειοδότησης.

Καθώς πλησιάζει η έναρξη της νέας τουριστικής σαιζόν, θα πρέπει να επισπευσθεί η υπογραφή της προαναφερθείσης Κοινής Υπουργικής Αποφάσεως, ώστε όλοι οι ενδιαφερόμενοι να προλάβουν να ολοκληρώσουν εγκαίρως τις απαιτούμενες διοικητικές διαδικασίες και την επαγγελματική τους προετοιμασία. Ο νόμος ψηφίσθηκε τον Αύγουστο του 2013. Θα είναι απαράδεκτο γραφειοκρατικά εμπόδια να εμποδίσουν την άσκηση μιας νέας επαγγελματικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας την επόμενη τουριστική περίοδο.

Δεδομένων των ανωτέρω, ερωτώνται οι Υπουργοί:

1. Σε ποιό στάδιο βρίσκεται η διαδικασία υπογραφής της Κοινής Υπουργικής Αποφάσεως που προβλέπεται στο εδάφιο 1β της παραγράφου 1 του νόμου 4179 του 2013, και ποιές ενέργειες έχουν γίνει ως τώρα για την υπογραφή της;

2. Πότε προβλέπεται τελικά η υπογραφή της ανωτέρω Κοινής Υπουργικής Αποφάσεως;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανούσος Γ. Βολουδάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook