Συνεχίζουν ακάθεκτοι τις κινητοποιήσεις τους και αυτή την εβδομάδα που διανύουμε οι Φαρμακοποιοί όλης της χώρας. Έτσι τα φαρμακεία θα παραμείνουν κλειστά στις 26,27και 28 Ιανουαρίου.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο flashnews.gr ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού συλλόγου των Χανίων, Τάσος Βάμβουκας,

\”από την πλευρά μας, πιστεύουμε ότι στα Χανιά δεν έχει προκληθεί μεγάλο πρόβλημα από την απεργιακή μας κινητοποίηση, καθώς αρκετά φαρμακεία εφημερεύουν τόσο εντός, όσο και εκτός της πόλης.\”

Όσο αφορά την προμήθεια φαρμάκων από το Νοσοκομείο Χανίων, ο κ. Βάμβουκας υποστήριξε ότι,

\”πιστεύω ότι το νοσηλευτικό ίδρυμα του Νομού δεν είναι σε θέση να προμηθεύσει φάρμακα στους ασφαλισμένους. Ο λόγος, που προμηθεύουμε τους ασφαλισμένους με φάρμακα είναι γιατί δεν θέλουμε να ταλαιπωρούμε τον κόσμο. Πραγματικά δεν ξέρω που θα καταλήξει αυτή η διαφωνία, πάντως ο υπουργός από την πλευρά του, έχει δηλώσει ότι ο διάλογος έχει τελειώσει.\”

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος υποστήριξε πως:

\”Δεν θέλουμε τη σύγκρουση. Δεν θα ασχοληθούμε με μέτρα βίαια και συγκρουσιακά. Θα πάρουμε, όμως, μέτρα κοινωνικής διαβίωσης, αν αποφασίσουν να μην χορηγούν φάρμακο τις ημέρες του αγώνα τους.

Θα το αντιμετωπίσουμε με προσφυγή στα δημόσια νοσοκομεία. Να σκεφτούν αυτοί που μετέρχονται τέτοιες μορφές αγώνα ότι θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Σε περίπτωση που οι φαρμακοποιοί ζητήσουν άμεση πληρωμή των φαρμάκων εκ μέρους των ασφαλισμένων, το δημόσιο θα ανταποκριθεί με άμεσες πληρωμές.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook