Ενδιαφέροντα στοιχεία για τον τρόπο δράσης του πρώην τμηματάρχη του ΥΠ.Ε.Κ.Α. και παλαιότερα Πρόεδρου των Εργαζομένων στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Μανώλη Χατζόπουλου, που κατηγορείται για συμμετοχή στο κύκλωμα λαθρεμπορίας πετρελαίου περιέχονται στην πολυσέλιδη δικογραφία που αποκαλύπτει σήμερα το ereportaz.gr.

Στον ογκώδη φάκελο της υπόθεσης που πέρασε χειροπέδες σε 24 κατηγορούμενους γίνεται ιδιαίτερη μνεία στη δράση του καθώς καταγράφεται ότι έχοντας πρόσβαση στους προγραμματισμένους ελέγχους ενημέρωνε έγκαιρα τον επιχειρηματία και συγκατηγορούμενό του Β. Αναστασόπουλο για τους επικείμενους ελέγχους.

Εκφράσεις τύπου «δυο μηχανικοί θα πάνε στον Πειραιά», «πρόσεχε την πολυκατοικία εκεί στην Κυψέλη», «έχει υπόψη σου το ουζερί στο Πέραμα στις 12 του μήνα», «αύριο βγαίνουνε οι νέοι δικηγόροι πλαισιωμένοι από όλους τους μηχανισμούς τους…», κτλ καταγράφηκαν από τον κοριό της ΕΥΠ ως τον τρόπο με τον οποίο ο κατηγορούμενος κρατικός υπάλληλος έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου στους συνομιλητές του.

\"Διαλογος

«Η διαπλοκή του εν λόγω κρατικού λειτουργού αποδεικνύεται ιδιαιτέρως εκτεταμένη καθόσον όπως προκύπτει από στοιχεία που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης για τον ίδιο σκοπό διασυνδεόταν και με άλλους έξι τουλάχιστον πρατηριούχους», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο διαβιβαστικό της αστυνομίας.

Οι συνομιλίες για τον Τσίπρα και οι ύβρεις για τον Θεοχάρη

Από τις δεκάδες συνομιλίες των καταγεγραμμένων συνομιλιών που βρίσκονται στη διάθεση του ereportaz.gr προκύπτουν και συζητήσεις πολιτικού περιεχομένου. Ως γνωστόν ο κ.Χατζόπουλος ανήκε πριν από τρία χρόνια στο υπουργείο Ανάπτυξης, ωστόσο από το Μάρτιο του 2009 όλες οι γενικές γραμματείες Ενέργειας πέρασαν στο ΥΠΕΚΑ. Κάτω από τη συγκεκριμένη διεύθυνση, βρίσκεται και η Διεύθυνση Ελέγχου Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμων. Επί 27 χρόνια ο κ.Χατζόπουλος ήταν συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ στο σύλλογο και την ομοσπονδία των εργαζομένων του υπουργείου, ενώ για οκτώ χρόνια ήταν πρόεδρος της ομοσπονδίας και για τέσσερα του συλλόγου.

Τα τελευταία δύο με τρία χρόνια διαφοροποιήθηκε από την ΠΑΣΚΕ και δήλωνε αντιμνημονιακός. Μάλιστα, στις βουλευτικές εκλογές του 2012 είχε στείλει επιστολή στην εφημερίδα Ριζοσπάστης και τασσόταν με το ΚΚΕ γράφοντας «Επιστροφή στα χρόνια της αθωότητας, της νιότης και των αγώνων με ιδανικά…». Στη συνέχεια στο κείμενου του εμφανιζόταν αντιμνημονιακός και κατακεραύνωνε το ΠΑΣΟΚ.

«Νιώθω αηδιασμένος, απογοητευμένος και προδομένος από αυτά που έζησα και τη ζοφερή πραγματικότητα που μας επέβαλαν οι μνημονιακές – καπιταλιστικές – νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» είχε γράψει χαρακτηριστικά.

Στη δικογραφία εμφανίζεται πάντως ως φίλα προσκείμενος στον ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα ο Μανώλης Χατζόπουλος σε απομαγνητοφωνημένη τηλεφωνική του συνομιλία με τον πρατηριούχο Βασίλη Αναστασόπουλο  διερωτάται για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία ανταποκρίνεται με θετικά σχόλια:

Αναστασόπουλος: Πως πάει;

Χατζόπουλος: Καλά δόξα το Θεό

Β. Αναστασόπουλος: Ανεβαίνει ο Τσίπρας; Θα ανέβει;

Μ. Χατζόπουλος: Ε;

Β. Αναστασόπουλος: Ο Τσίπρας θα ανέβει;

Μ. Χατζόπουλος: Ε, ανεβαίνει ο Τσίπρας, αλλά θα δούμε τι θα κάνουμε.

Β. Αναστασόπουλος: Τον στηρίζετε δυνατά; Τον στηρίζετε;

Μ. Χατζόπουλος: Πρέπει να βρεθούμε οπωσδήποτε να τα πούμε.
\"συνομιλια

Σε άλλη συνομιλία του ο «αγωνιστής»-συνδικαλιστής εμφανίζεται να καθυβρίζει τον γενικό γραμματέα εσόδων, κ. Χάρη Θεοχάρη για τους ελέγχους που διέταξε! Ενδεικτική η συνομιλία που είχε με τον πρατηριούχο στις 16 Ιανουαρίου:

\"Χατζοπουλος

.e-reportaz.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook