O Μεξικανός δισεκατομμυριούχος Carlos Slim, ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ήταν ο μεγαλύτερος χαμένος, αφού μόνο χθες έχασε 1,4 δισ. δολάρια.

Η τηλεπικοινωνιακή αυτοκρατορία του είναι υπό πολιορκία, καθώς η μεξικανική κυβέρνηση επιδιώκει να περιορίσει το μερίδιό της στο τηλεπικοινωνιακό κλάδο της χώρας αφού ελέγχει το 92% της αγοράς.

Η προσωπική περιουσία του «αφέντη» της τηλεφωνίας στο Μεξικό αυξήθηκε δραματικά τα τελευταία χρόνια κάνοντας άλμα από τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια στα 60! Ο 67χρονος μεγιστάνας που ντύνεται μόνο με ρούχα από τις εταιρείες του, πάτησε σε μια…πολυτέλεια τα περασμένα χρόνια για να εκτοξευθεί στην στρατόσφαιρα του πλούτου. Σήμερα όπως ομολογεί κυνικά: «έχω χάσει τον λογαριασμό» για τον αριθμό των εταιρειών που κατέχει. Οι αριθμομνήμονες τις υπολογίζουν στις 200.Τηλεπικοινωνίες, τσιγάρα, ποτά, κατασκευές, ορυχεία, τράπεζες, ξενοδοχεία, αεροπορικές και σιδηροδρομικές εταιρείες…

Η στρατηγική Slim παραμένει απαράλλακτη στο πέρασμα των ετών. Αγοράζει εταιρείες φθηνά, τις ισορροπεί, και χωρίς οίκτο οδηγεί τους ανταγωνιστές του στην…έξοδο κινδύνου. Όταν απέκτησε την εταιρεία τηλεφωνίας Telmex το 1991 ο Κάρλος Σλιμ, αγόρασε σχεδόν ταυτόχρονα και μία από τις δύο εταιρείες καλωδίων. Αγοράζοντας η Telmex καλώδια μόνο από την εταιρεία του Σλιμ, ώθησε τον ανταγωνισμό που ερήμωνε να πουλήσει φθηνά. Οι ανταγωνιστές του τον κατηγορούν ότι θέλει να τρώει μόνος του από την πίτα.

Πάντως η νέα χρονία δεν ξεκίνησε καλά για τον Μεξικανό μεγιστάνα αφού είναι ο μεγαλύτερος χαμένος μέχρι στιγμής έχοντας χάσει 8,1 δισ. δολάρια από την τεράστια περιουσία του.

Ακολουθεί ο W. Buffet με απώλειες 745,5 εκατ. δολαρίων σε μία μόλις ημέρα και τρίτος ο Bill Gates με απώλειες 359,9 εκατ. δολαρίων

\"\"

newmoney.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook