Η Τομεακή Οργάνωση Χανίων της ΚΝΕ σε συνεργασία με το Παράρτημα Χανίων της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ διοργανώνουν εκδήλωση-αφιέρωμα με αφορμή την επέτειο των 71 χρόνων από την ίδρυση της θρυλικής Ε.Π.Ο.Ν. το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων στις 7:30μμ.

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση:

Η ΕΠΟΝ έγραψε απαράμιλλες σελίδες ηρωισμού στα χρόνια της Εθνικής Αντίστασης, αλλά και μετά. Χιλιάδες ανταρτόπαιδα – αετόπουλα έγιναν φωτεινά παραδείγματα για το λαό και τη νεολαία, φωτίζοντας με τα ιδανικά τους το δρόμο της ανειρήνευτης πάλης. Στελέχωσαν τον ΕΛΑΣ και αργότερα το ΔΣΕ, δίνοντας λαμπρό αγώνα και στην κορυφαία φάση της ταξικής πάλης στην ιστορία της πατρίδας μας.

Σήμερα, 70 χρόνια μετά, όλα αυτά αποτελούν πλούτο και παρακαταθήκη για το κίνημα, προσφέρουν υλικό για μελέτη, γνώση της ιστορίας, παραδειγματισμό από τα πάμπολλα ηρωικά παραδείγματα που έχει να επιδείξει η ΕΠΟΝ στην εποχή της.

Οι Αντιστασιακές Οργανώσεις και οι Οργανώσεις της ΚΝΕ τιμούν τη σημερινή επέτειο ίδρυσης της ΕΠΟΝ με εκδηλώση πλούσια σε πολιτιστικό περιεχόμενο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook