Το Α\’ Ψυχοσάββατο κάθε έτους έχει καθιερωθεί ως Ημέρα Μνήμης των θανόντων εν ώρα υπηρεσίας Αστυνομικών.

Η Παγκρήτια Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας μαζί με τις κατά τόπους Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων θα τελέσουν μνημόσυνο υπέρ των πεσόντων Αστυνομικών κατά την εκτέλεση του καθήκοντος το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014, σε Ηράκλειο και Χανιά.

Η επιμνημόσυνη δέηση θα τελεστεί στο Ηράκλειο στο προαύλιο του Αστυνομικού Μεγάρου στις 11.00 ενώ στα Χανιά στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Προδρόμου στον Αγ. Ιωάννη Χανίων. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα τελεστεί τρισάγιο (ώρα 10.15) στο παρεκκλήσιο-εικονοστάσιο του Αγίου Αρτεμίου στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ένωσης, \”οι επιμνημόσυνες δεήσεις θα τελεστούν ως ελάχιστος φόρος τιμής στους αδικοχαμένους αστυνομικούς, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους για την προάσπιση των συμφερόντων των πολιτών και της κοινωνίας μας.

Παρακαλούνται όλοι οι εν ενεργεία και συνταξιούχοι συνάδελφοι καθώς και οι συμπολίτες μας και οι εκπρόσωποι αρχών και φορέων του τόπου, να παραβρεθούν σε αυτή τη λιτή τελετή Μνήμης, προκειμένου να τιμήσουμε όπως αξίζει τη μνήμη των συναδέλφων μας που έδωσαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook