Τριάντα ανήλικοι φαίνεται πως έχουν πέσει θύματα 18χρονου στρατιώτη ο οποίος συνελήφθη ως ύποπτος για σοβαρά αδικήματα παιδεραστίας στη Κύπρο. Η αστυνομία έχει ήδη εξασφαλίσει και την ταυτότητα των ανήλικων θυμάτων. Συγκεκριμένα, η αστυνομία διερευνά εναντίον του συλληφθέντος αδικήματα πρόσκλησης παιδιού σε παιδική πορνογραφία με ηλεκτρονικό μέσο, απόκτηση και κατοχή παιδικής πορνογραφίας και κατοχή παιδικής πορνογραφίας σε σύστημα ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Τα παιδιά που παρουσιάζονται σε γυμνές φωτογραφίες οι οποίες εντοπίστηκαν στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του στρατιώτη είναι Κυπριόπουλα. Μάλιστα, στο ψηφιακό υλικό υπάρχει και ένα βίντεο που δείχνει ερωτικές πράξεις ανήλικου με ενήλικο και σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία έχει λόγους να πιστεύει ότι πρόκειται για βίντεο που δημιούργησε ο ύποπτος με πρωταγωνιστή τον ίδιο και ένα ανήλικο αγόρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν από τη κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία προφυλάκισης του 18χρονου στο δικαστήριο από έρευνα η οποία διενεργήθηκε στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή εντοπίστηκαν περίπου 130 φωτογραφίες με γυμνά αγοράκια και κοριτσάκια ηλικίας μεταξύ 10 και 14 χρόνων. Επίσης εντοπίστηκαν περίπου 15 βίντεο παιδικής πορνογραφίας, ανάμεσά τους και το βίντεο που εξετάζεται για να διαπιστωθεί αν η κινηματογράφηση έγινε από τον συλληφθέντα. Ωστόσο, εκείνο το οποίο φαίνεται να έχει διαπιστωθεί από τη δικανική εξέταση των αρχείων είναι πως οι ημερομηνίες δημιουργίας των εν λόγω βίντεο συνάδουν με ημερομηνίες κατά τις οποίες ο ύποπτος βρισκόταν με άδεια από τον Στρατό.

Εναντίον του υπόπτου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, το οποίο εκτελέστηκε το βράδυ της Τετάρτης στη μονάδα όπου υπηρετεί. Όταν οδηγήθηκε στο Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υποβλήθηκε σε ανάκριση και σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να παραδέχθηκε ότι χρησιμοποιούσε το Facebook με γυναικείο όνομα και καλούσε ανηλίκους να του αποστέλλουν γυμνές τους φωτογραφίες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ανακριτική ομάδα προβαίνει σε διευθετήσεις ώστε τις επόμενες ημέρες να ενημερώσει τους γονείς των παιδιών αυτών, με πρόθεση να λάβει από τους ανηλίκους οπτικογραφημένες καταθέσεις.

Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από καταγγελία 14χρονου στο μη κυβερνητικό οργανισμό Cyber Ethics. Στην αρχική τηλεφωνική καταγγελία ο ανήλικος, ο οποίος είναι χρήστης του Facebook, ανέφερε ότι χρήστης της ίδιας σελίδας κοινωνικής δικτύωσης που εμφανιζόταν σαν κοπέλα τού έστειλε μια γυμνή φωτογραφία και τον κάλεσε να της στείλει και ο ίδιος μια γυμνή φωτογραφία του. Αργότερα υπήρξε καταγγελία από τη μητέρα του ανηλίκου και η υπόθεση τέθηκε σε γνώση της αστυνομίας.

Ακολούθησε η έκδοση διατάγματος αποκάλυψης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων και τα μέλη του Γραφείου Διερεύνησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισαν τα ίχνη του υπόπτου.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook