Περιοδεία πραγματοποίησε κλιμάκιο του Κ.Ο. Ηρακλείου του Κ.Κ.Ε. την Παρασκευή 21/2 στις 9πμ στο εργοστάσιο της Coca-Cola στη ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου, με επικεφαλής τον Γιάννη Γωνιανάκη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και πρόεδρο του Σωματείου Οικοδόμων Ηρακλείου. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, "η περιοδεία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της προώθησης της κεντρικής πολιτικής συγκέντρωσης που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Φλεβάρη 2014, 7μμ στην αίθουσα Ανδρόγεω με ομιλητή το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Κύριλλο Παπασταύρου.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του με τους εργαζόμενους στην επιχείρηση ο Γιάννης Γωνιανάκης εξήγησε ότι δεν μπορείς να είσαι και με την ελεύθερη διακίνηση του κεφαλαίου που επιβάλλει η Ε.Ε. και να αντιτίθεσαι στο κλείσιμο των εργοστασίων της coca cola στη Θεσσαλονίκη και τη μεταφορά της επιχείρησης στη Βουλγαρία. Εξάλλου επιταγή της Ε.Ε. είναι η προώθηση των απολύσεων και γενικότερα των αντεργατικών νομοθεσιών που εκμεταλλεύεται η εταιρεία σε Θεσσαλονίκη-Βόλο. Δεν μπορείς να πατάς σε δύο βάρκες,όπως ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και να είσαι και με το θύτη (Ε.Ε.-επιχειρήσεις) και με το θύμα(εργαζόμενοι). Κάλεσε τους εργαζόμενους να είναι αλληλέγγυοι στον αγώνα των συναδέλφων τους στη Θεσσαλονίκη ενάντια στις απολύσεις τους.

Το Κ.Κ.Ε. είναι το μόνο κόμμα που παλεύει για την προοπτική της εξόδου από την Ε.Ε., διεκδικώντας ταυτόχρονα μονομερή διαγραφή του χρέους και εργατική εξουσία,τη μόνη λύση που θα ικανοποιήσει τις ανάγκες των εργαζομένων. 

Το Κ.Κ.Ε. πρωτοστατεί στους αγώνες των εργαζομένων μέσα από τα σωματεία τους,γνωρίζει τη στάση του η εργατική τάξη και δεν έρχεται προεκλογικά να αλιεύσει τους ψήφους της. Για αυτό το λόγο η μόνη απάντηση σε εκλογικό επίπεδο που συμβαδίζει με την άνοδο των αγώνων των εργαζομένων και του λαϊκού κινήματος γενικότερα είναι ισχυρό Κ.Κ.Ε. παντού και στην ευρωβουλή και σε δήμους-περιφέρειες.