Εγκαινιάζεται στις 25 Φεβρουαρίου, στην Κρήτη, η Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης που λειτουργεί εδώ και μερικούς μήνες στα πρότυπα του γερμανικού μοντέλου εκπαίδευσης με τη συγχρηματοδότηση του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Παιδείας και Έρευνας της Γερμανίας και την οργανική υποστήριξη του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Τα εγκαίνια της σχολής θα πραγματοποιηθούν παρουσία του Γερμανού κοινοβουλευτικού υφυπουργού, του ομοσπονδιακού υπουργείου Παιδείας και Έρευνας, Τόμας Ράχελ, ο οποίος θα είναι και ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης.

Η Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης της Κρήτης, είναι η δεύτερη που λειτουργεί μετά τη σχολή της Αθήνας, στις εγκαταστάσεις του ΟΑΕΔ. Το συγκεκριμένο έργο υποστηρίζεται από γερμανικούς και ελληνικούς φορείς, όπως η TUI Deutschland, το Πανεπιστήμιο του Οσναμπρούκ, η DEKRA Akademie, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο και ο ΟΑΕΔ, αλλά και από τα συναρμόδια ελληνικά και γερμανικά υπουργεία.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις που προσφέρουν εργασία σε όσους φοιτούν στο πρόγραμμα είναι οι Airotel, Aldemar Hotels, Atlantica Hotels & Resorts, Aquila Hotels, Candia Maris, Creta Maris, Grecotel SA, G. Kipriotis & Sons Lt., Robinson Hellas, Sunshine Village, Elounda Bay Palace και Elounda Blue κ.α.

Στην Κρήτη, η Σχολή λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του ΟΑΕΔ, στο Ηράκλειο, με ένα τμήμα για τις ειδικότητες των επισιτιστών, όπου προσφέρονται συνολικά 30 θέσεις εκπαίδευσης.

Βάσει του ωρολογίου προγράμματος, που έχει διάρκεια τρία έτη, τον χειμώνα πραγματοποιείται η θεωρητική εκπαίδευση και το καλοκαίρι η πρακτική, ενώ οι σπουδαστές αμείβονται με το 75% του βασικού μισθού.

Στην εκδήλωση, θα απευθύνουν χαιρετισμό όλοι οι εταίροι που συνεργάστηκαν για να λειτουργήσει στην Ελλάδα το πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα διττού μοντέλου εκπαίδευσης και ειδικότερα Αντιπρόεδρος του ΟΑΕΔ κ. Παναγής Καρέλλας, ο Γεν. Διευθυντής του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου κ. Αθανάσιος Κελέμης, η Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης του ΟΑΕΔ κα Αθανάσια Θεοδωρίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης και τέλος, ο επικεφαλής Εκπαιδευτικής Πολιτικής της DEKRA, κ. Πέτερ Λίτιγκ.

Στα εγκαίνια θα καλωσορίσουν ο υφυπουργός Εργασίας Β. Κεγκέρογλου, καθώς και ο νέος πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα Πέτερ Σουφ.

Στην εκδήλωση αναμένεται να παραστούν εκπρόσωποι των υπουργείων Τουρισμού και Παιδείας, ενώ ο αγιασμός της Σχολής θα γίνει από τον αρχιεπίσκοπο Κρήτης, Ειρηναίο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook