Ξεφάντωσαν στους ρυθμούς της αποκριάς με εδέσματα, μουσική και χορό οι πολίτες και οι επισκέπτες του Δήμου Μινώα Πεδιάδας στα «Tσικνίσματα» που πραγματοποιήθηκαν χθες στο Αρκαλοχώρι και για τέταρτη συνεχή χρονιά έκαναν όλη την πόλη μια παρέα.

Όλοι μαζί, μεταμφιεσμένοι και μη, μικροί και μεγάλοι, ξέφυγαν για λίγο από την καθημερινότητα και συμμετείχαν με ζωντάνια και κέφι στο αποκριάτικο ξεφάντωμα της Τσικνοπέμπτης, που προγραμμάτισε ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας στο Αρκαλοχώρι σε συνεργασία με την οργανωτική επιτροπή των Τσικνισμάτων. Στις 5 το απόγευμα οι ψησταριές άναψαν στο κέντρο όπου μικροί και μεγάλοι μεταμφιεσμένοι κατέκλυσαν τους δρόμους.

Με τους καταστηματάρχες να προσφέρουν δωρεάν μεζέδες και κρασί σε όλους τους επισκέπτες και τη δυνατή μουσική να δίνει το ρυθμό, ο χορός, το τραγούδι και το ξεφάντωμα συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες καθώς στην Πλατεία Ελευθερίας βρέθηκε και το συγκρότημα κρητικής μουσικής του Νίκου Φουναριωτάκη.

Από τα Τσικνίσματα δεν έλειπαν ούτε τα μέλη του Κ.Α.Π.Η. Αρκαλοχωρίου, που έψηναν και τσίκνιζαν στο χώρο του ΚΑΠΗ μαζί με δημότες και επισκέπτες, συμμετέχοντας στο γλέντι που διοργανώθηκε στην περιοχή. Παράλληλα, παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Μινώα Πεδιάδας των Σχολών Χορού και των Θεατρικών Εργαστηρίων της περιοχής παρουσίασαν μουσικοχορευτικά δρώμενα.

Τα «Τσικνίσματα στο Αρκαλοχώρι» συνδιοργάνωσαν οι τοπικοί φορείς που απαρτίζουν την Οργανωτική Επιτροπή των Τσικνισμάτων, ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας και ο Δ.Ο.Π.Α.Π. με τη στήριξη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook