Ξεκίνησε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου η εκδίκαση της υπόθεσης παθητικής δωροδοκίας και άμεσης συνέργειας, που αφορά τον πρώην νομίατρο Ρεθύμνου, μία πολιτικό μηχανικό και ένα ιδιώτη, οι οποίοι το καλοκαίρι του 2010 είχαν απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές.

Οι τρεις κατηγορούμενοι οι οποίοι αρνούνται τις κατηγορίες, φέρονται να δωροδοκήθηκαν από ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, προκειμένου να του εκδοθεί βεβαίωση καταλληλότητας για το χώρο του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η πολιτικός μηχανικός διαπραγματεύτηκε αρχικά το ποσό των 2.500 ευρώ, το οποίο στη συνέχεια μειώθηκε, καταλήγοντας μέσω του ιδιώτη στην τσέπη του νομίατρου. 

Μετά από συνεννόηση του ιδιοκτήτη και των αστυνομικών, τα χαρτονομίσματα προσημειώθηκαν και μετά την παράδοση τους, αστυνομικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων επενέβησαν για τα περαιτέρω… Συνελήφθησαν και τα τρία πρόσωπα της υπόθεσης και χθες οδηγήθηκαν στο δικαστήριο, όπου αρχικά εξετάστηκε το ζευγάρι των ιδιοκτητών και στη συνέχεια η δίκη διακόπηκε για να συνεχιστεί στις 25 Μαΐου. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook