Με νομοθετική ρύθμιση θα παραχωρηθούν από το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού στο δήμο Χανίων η περιοχή των Αγίων Αποστόλων, η πισίνα του πρώην ξενοδοχείου Ξενία καθώς και η έκταση γύρων από την περιοχή των Τάφων των Βενιζέλων. Τα παραπάνω έκανε μεταξύ άλλων γνωστά κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Δήμαρχος Χανίων Μανόλης Σκουλάκης και τα οποία προέκυψαν μετά και τις συναντήσεις των τελευταίων ημερών στην Αθήνα.  

Αγιοι Απόστολοι

Σε ότι αφορά συγκεκριμένα την περιοχή των Αγίων Απόστολων όπως έκανε γνωστό ο κ. Σκουλάκης \” περιμένουμε μια σκληρή μάχη στο ειδικό δικαστήριο με αφορμή την προσφυγή των πρώην ιδιοκτητών που ζητούν να επιστρέψουν οι εκτάσεις που είχαν απαλλοτριωθεί γιατί δεν εξεπληρώθει το σκεπτικό της απαλλοτρίωσης, δηλαδή η δημιουργία ξενοδοχειακών και λουτρικών εγκαταστάσεων και εκτέλεση έργων εξωραϊσμού και διαμορφώσεων υπέρ και με δαπάνες του Ε.Ο.Τ\”

Λιμάνι Σούδας

Με αφορμή το επερχόμενο δικαστήριο ο δήμαρχος Χανίων κάλεσε τους πρώην ιδιοκτήτες να συναντηθούν μαζί του αφού όπως τόνισε χαρακτηριστικά \”επί των ημερών μου θα κάνω οτι περνάει από το χέρι μου προκειμένου η περιοχή να παραμείνει στη διάθεση όλων των Χανιωτών\”

Επίσης ο κ. Σκουλάκης ζήτησε από το υπουργείο Εμπορικής την παραχώρηση της χερσαίας ζώνης του λιμανιού της Σούδας στο δήμο Χανίων. Όπως είπε ο Δήμαρχος Χανίων\” η περιοχή είναι πλέον δήμος Χανίων και δεν είναι δυνατόν  να μην έχουμε άποψη για τα όσα συμβαίνουν εκεί. Ζητήσαμε επίσης την παραχώρηση του οικοπέδου του πρώην Λιμενικού περιπτέρου προκειμένου να αξιοποιηθεί.\”

ΔΕΥΑΧ

Παράλληλα ο κ. Σκουλάκης έκανε γνωστό ότι μετά από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του  Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων θα πραγματοποιηθεί η σύναψη ενός νέου δανείου με το οποίο θα ρυθμίζονται τα μεγάλα χρέη της ΔΕΥΑΧ. Ο κ Σκουλάκης κάλεσε του Χανιώτες να σκύψουν στο πρόβλημα γιατί όπως είπε \”το καλύτερο εργαλείο του δήμου κινδυνεύει\”.

Παλιό Νοσοκομείο

Σε οτι αφορά το κτίριο του παλιού νοσοκομείου ο δήμαρχος Χανίων σημείωσε οτι η κατεδάφιση του θα γίνει με χρήματα από εθνικούς πόρους με φορέα το δήμο ενώ η κατασκευή του κεντρου υγείας θα γίνει από πιστώσεις του ΕΣΠΑ.

Σχολική στέγη

Τέλος μετά από επαφές με τη διοίκηση του ΟΣΚ ο κ. Σκουλάκης θα ενταχθεί πιθανότατα στα ΣΔΙΤ και το 2ο Γυμνάσιο της Νέας Κυδωνίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook