Μείωση των τιμών του φυσικού αερίου αναδρομικά από τον Ιούνιο του 2013 θα λάβει η ΔΕΠΑ από την ρωσική Gazprom, σύμφωνα με πηγή του ΥΠΕΚΑ.

Η Ελλάδα και ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός θα ανακοινώσουν σύντομα μια νέα συμφωνία για την προμήθεια φυσικού αερίου που θα περιλαμβάνει μειώσεις στις τιμές οι οποίες θα ισχύσουν αναδρομικά από τον περσινό Ιούνιο, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

«Θεωρούμε ότι αυτή η συμφωνία θα κλείσει μέσα στις επόμενες ημέρες. Οι χαμηλότερες τιμές θα ισχύσουν αναδρομικά από τον Ιούνιο του 2013» δήλωσε ο αξιωματούχος τον οποίο επικαλείται το Reuters, χωρίς να τον κατονομάζει.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο, η κυβέρνηση σχεδιάζει επίσης να μειώσει το περιθώριο κερδών της ΔΕΠΑ, πλήττοντας παράλληλα και τα κέρδη των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) που διατηρούν σημαντικό ποσοστό στην εταιρία παροχής αερίου, σύμφωνα με αξιωματούχο του ΥΠΕΚΑ.

Η κυβέρνηση θα μειώσει το περιθώριο κερδών με σκοπό να εξασφαλίσει μειωμένο κόστος ηλεκτρισμού στις ενεργοβόρες βιομηχανίες, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

Στη μείωση της κερδοφορίας, που θα γίνει προς όφελος των καταναλωτών, θα συνεισφέρουν και τα ΕΛΠΕ, που εισπράττουν μέρισμα από τη ΔΕΠΑ μια και κατέχουν σε αυτήν ποσοστό 35%. Το υπουργείο δεν έδωσε περαιτέρω διευκρινίσεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook