Η πρόσφατη απόφαση του Ειρηνοδικείου που απέρριψε τη συγκρότηση του ΔΣ στο «Ντυνάν» μπλοκάρει τη βιώσιμη λύση που είχε συμφωνήσει η διοίκηση. Αλλαγές στη χρηματοδότηση για να σωθεί και το «Ωνάσειο».

Την απόλυτη δοκιμασία υφίστανται δύο πρωτοποριακά νοσοκομεία της Αττικής. Το «Ερρίκος Ντυνάν» και το «Ωνάσειο» αντιμετωπίζουν σημαντικές διοικητικές και οικονομικές «αρρυθμίες», οι οποίες αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά, σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας «Έθνος».

Πιο άμεσα είναι τα προβλήματα του «Ερρίκος Ντυνάν», το οποίο λειτουργεί χάρη στην αυτοθυσία του προσωπικού. Η έλλειψη ρευστότητας είναι τέτοια, που οι περισσότεροι από τους 824 εργαζόμενους και τους 180 γιατρούς έχουν να πληρωθούν έντεκα μήνες.

Στην περίπτωση του «Ωνασείου» τα προβλήματα είναι μεν πιο ήπια και διαχειρίσιμα, αλλά όλοι είναι βέβαιοι ότι επίκεινται αλλαγές, κυρίως στον τρόπο χρηματοδότησης. Το έλλειμμα των 25 εκατομμυρίων δεν μπορεί να γίνει ανεκτό λόγω τρόικας, και όλα τα σενάρια είναι στο τραπέζι.

Ο πρόεδρος του νοσοκομείου, καθηγητής Ιωάννης Λεκάκης, υπέβαλε χθες την παραίτησή του στον υπουργό Υγείας, προκειμένου να αναλάβει θέση διευθυντή Καρδιολογικής Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αττικόν».

Στην περίπτωση του «Ερρίκος Ντυνάν» η κατάσταση περιπλέκεται εξαιτίας πρόσφατης απόφασης του Ειρηνοδικείου για τα διοικητικά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στον οποίον ανήκει το νοσοκομείο. Το δικαστήριο απέρριψε απόφαση του υπουργού Υγείας, με την οποία όρισε προσωρινό διοικητικό συμβούλιο στον ΕΕΣ και στο νοσοκομείο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν τίθεται θέμα παραίτησης του συμβουλίου του «Ερρίκος Ντυνάν». Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής, Κωνσταντίνος Τζουρζουράκης δήλωσε χθες ότι δεν υπάρχει διοικητικό κενό και πως οι εργαζόμενοι παρέχουν, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, άριστες υπηρεσίες υγείας.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook