Πρόκειται για σειρές που άφησαν ιστορία, γι\’αυτό είδαν το κόστος παραγωγής να εκτοξεύεται στα ύψη. Πολλές από αυτές περιόρισαν τις σεζόν τους, λόγω του ακριβού κόστους, ενώ άλλες κόπηκαν εντελώς.

Το FortuneGreece συνέλεξε τις δέκα ακριβότερες παραγωγές στην ιστορία της τηλεόρασης, που άφησαν ιστορία:

Friends – $10 εκατ./επεισόδιο

\"\"

Οι έξι πρωταγωνιστές ξεκίνησαν το 1994 με αμοιβή $22.500 ανά επεισόδιο και κατέληξαν να παίρνουν από $1 εκατ. στην ένατη και τη δέκατη σεζόν. Μάλιστα η τελευταία κόστισε στο NBC $180 εκατ., τα περισσότερα χρήματα που στοίχισε ποτέ 30λεπτο sitcom. Το τελευταίο επεισόδιο παρακολούθησαν 50 εκατ. τηλεθεατές και οι διαφημιζόμενοι έδωσαν $2 εκατ. τα 30 δευτερόλεπτα.

Rome – $110 εκατ./η σεζόν

\"\"

Παραγωγή του ΗΒΟ σε συνεργασία με το BBC και τη RAI, παίχτηκε το 2005-2007 και η πρώτη σεζόν κόστισε $100 εκατ. συν άλλα δέκα εκατ. για την προώθηση και τη διαφήμιση. Η δεύτερη σεζόν κόστισε ακόμα περισσότερο και η τρίτη δεν γυρίστηκε ποτέ, διότι θα ήταν συγκλονιστικά ακριβή.

Game of Thrones – $6-7 εκατ./επεισόδιο

\"\"

Η πρώτη σεζόν κόστισε $60 εκατ. -ο «πιλότος» 10 εκατ.-, ενώ στη δεύτερη το μπάτζετ αυξήθηκε κατά 15%, ακολουθώντας την παγκόσμια επιτυχία της σειράς. Με δεδομένο πως κάθε σειρά ακριβαίνει όσο περνάει ο καιρός και η συγκεκριμένη αναμένεται να φτάσει τις οκτώ σεζόν, όλα δείχνουν πως στην πορεία θα σπάσει όλα τα τηλεοπτικά ρεκόρ κόστους.

Lost – $4 εκατ./επεισόδιο

\"\"

Ο «πιλότος» το 2004 κόστισε $14 εκατ. (τα τριπλάσια χρήματα από ότι ξοδεύονται συνήθως για ωραία επεισόδια). Το πολυπληθές καστ και τα γυρίσματα στη Χαβάη συνετέλεσαν στο υψηλό κόστος παραγωγής.

Terra Nova – $70 εκατ./ η σεζόν

\"\"

Με τον «πιλότο» να κοστίζει $14-20 εκατ. και κάθε επεισόδιο να χρειάζεται 6 εβδομάδες στο post production, η φιλόδοξη σειρά φαντασίας του Στίβεν Σπίλμπεργκ έπαιξε μόνο για 13 επεισόδια, το 2011, προτού το Fox αποφασίσει να τη σταματήσει.

X Factor USA – $3,5 εκατ./επεισόδιο

\"\"

Το ακριβότερο ριάλιτι στην ιστορία της τηλεόρασης άντεξε μόλις 3 σεζόν στις ΗΠΑ, η ακύρωσή του ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες. Η τηλεθέαση ήταν πολύ χαμηλή σε σύγκριση με το κόστος του και ούτε ο ίδιος ο Simon Cowell δεν κατάφερε να την ανεβάσει.

Father of the Pride – 1,6 εκατ./επεισόδιο

\"\"

Μια από τις ακριβότερες αποτυχίες στην ιστορία της τηλεόρασης ήταν αυτή η σειρά για την οποία δεν έχει καμία σημασία ούτε το θέμα της ούτε η πλοκή της• αυτά τα έχουν ξεχάσει ακόμα και όσοι την είδαν κατά λάθος. Κάθε ένα από τα 14 επεισόδια χρειάστηκε εννέα μήνες παραγωγής.

The Pacific – $18-27 εκατ./επεισόδιο

\"\"

Η επική πολεμική μίνι σειρά είναι μέχρι σήμερα η ακριβότερη που γυρίστηκε ποτέ. Παραγωγή του HBO, παίχτηκε το 2010 και κέρδισε οκτώ ΕΜΜΥ.

Band of Brothers – 12,5 εκατ./επεισόδιο

\"\"

Όταν προβλήθηκε το 2001 στο ΗΒΟ ήταν η ακριβότερη έως τότε τηλεοπτική μίνι σειρά. Διηγείται τις περιπέτειες ενός λόχου Αμερικανών στρατιωτών κατά την απελευθέρωση της Ευρώπης το 1945, κέρδισε έξι ΕΜΜΥ και θεωρείται από τις καλύτερες απεικονίσεις της εποχής και των γεγονότων της.

Boardwalk Empire – $5 εκατ. /το επεισόδιο

\"\"

Ο «πιλότος» σκηνοθετήθηκε από τον Μάρτιν Σκορσέζε και κόστισε $18 εκατ. ενώ η αναπαράσταση της δεκαετίας του \’20 στα στούντιο του Μπρούκλιν κοστίζει έκτοτε $5 εκατ. την εβδομάδα. Έχει ανακοινωθεί πως η πέμπτη σεζόν θα είναι και η τελευταία.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook