Στην άμεση στελέχωση και πλήρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Άνω Βιάννου, αναφέρεται σε κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, προς τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, διαβιβάζοντας επιστολή της Εναλλακτικής Κινηματικής Κίνησης Πολιτών Βιάννου.
Όπως αναφέρεται στην επιστολή: «Εδώ και δύο τουλάχιστον χρόνια υπάρχει μια συνεχής υποβάθμιση της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Άνω Βιάννου με συνέπεια την ελλιπή ως και απαράδεκτη παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας στους πολίτες του Δήμου μας. Για διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους δεν λειτουργεί το ακτινολογικό εργαστήριο λόγω έλλειψης προσωπικού και τους τελευταίους έξι μήνες δεν λειτουργεί και το μικροβιολογικό εργαστήριο και πάλι λόγω έλλειψης προσωπικού. Εδώ και εννέα μήνες (λόγω μη προκήρυξης της θέσης παιδιάτρου), παιδίατρος υπάρχει μόνο μια φορά την εβδομάδα από άλλο Κέντρο Υγείας.»
Επισημαίνεται μάλιστα ότι: «αποκορύφωμα της αδιαφορίας και ανευθυνότητας είναι ότι πριν λίγες ημέρες, λόγω έλλειψης προσωπικού στους οδηγούς του ασθενοφόρου, αποφασίσθηκε η πρωινή βάρδια 07:00 – 15:00 να μην καλύπτεται με οδηγό και το ασθενοφόρο να παραμένει ακινητοποιημένο, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη ζωή κάποιου που κινδυνεύει.»
Τέλος, σημειώνεται ότι το Κέντρο Υγείας Άνω Βιάννου εδρεύει στην Άνω Βιάννο και είναι το πιο απομακρυσμένο Κέντρο Υγείας του Νομού Ηρακλείου, τα δε ανατολικότερα χωριά του Δήμου Βιάννου απέχουν 30 – 40 χιλιόμετρα από την Άνω Βιάννο. Το δε κοντινότερο Κέντρο Υγείας στο Αρκαλοχώρι απέχει 30 χιλιόμετρα από την Άνω Βιάννο και για τον λόγο αυτό, της η Εναλλακτική Κινηματική Κίνηση Πολιτών Βιάννου, ζητά την άμεση στελέχωση και πλήρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Άνω Βιάννου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook