Κατηγορηματικός ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί εμφανίστηκε στο διάγγελμά του από το Χάρκοβο παρά τις περί του αντιθέτου φήμες που κυκλοφορούν από το πρωί του Σαββάτου και παρά του ότι αυτό φαίνεται να αποτελεί το βασικό αίτημα των διαδηλωτών της αντιπολίτευσης.
«Το παρόν κοινοβούλιο παίρνει παράνομες αποφάσεις που ντροπιάζουν τη χώρα» ανέφερε ο Γιανουκόβιτς στο διάγγελμά του που μεταδόθηκε από το κανάλι UBR.
Όπως είπε «πυροβόλησαν το αυτοκίνητό μου αλλά δεν φοβάμαι. Θα μείνω στην Ουκρανία». Συμπλήρωσε, δε, ότι αυτό που προσπαθεί είναι να προστατεύσει το λαό από τους «επιδρομείς».
Ενδεικτικό πάντως της σύγχυσης που επικρατεί όσον αφορά την τύχη και τις αποφάσεις του Ουκρανού προέδρου είναι ότι την ώρα που μεταδιδόταν το μήνυμά του ρωσικά και ουκρανικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν, επικαλούμενα πληροφορίες από αξιωματούχους, ότι ο Γιανουκόβιτς έχει λάβει την απόφαση να παραιτηθεί.
Την ίδια ώρα οι οπαδοί της αντιπολίτευσης αναμένουν την απελευθέρωση της Γιούλια Τιμοσένκο με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι η διαδικασία μπορεί να πάρει έως και 2 ώρες.
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook