Δεν θέτει ζήτημα ομαδικών απολύσεων πλέον η Τρόικα, σύμφωνα με όσα δήλωσε το μεσημέρι του Σαββάτου ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.
Συγκεκριμένα, στη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, στο Μέγαρο Μαξίμου, το μεσημέρι του Σαββάτο, παρευρέθηκε και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. 
Βασικό θέμα στην ατζέντα της συνάντησης ήταν το θέμα της οικονομίας και οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, με τον Γιάννη Στουρνάρα να εμφανίζεται αισιόδοξος για επίτευξη συμφωνίας, καθώς, όπως είπε, δεν απομένει πολύς χρόνος.Στο τραπέζι των συζητήσεων, μεταξύ άλλων, τέθηκαν όλες οι πολιτικές εξελίξεις, η πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, καθώς και οι διπλές κάλπες των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε: «Δεχόμαστε πιέσεις ώστε να είμαστε έτοιμοι για το επόμενο Eurogroup», ενώ διευκρίνισε πως οι ευθύνες για τις καθυστερήσεις αποδίδονται «και σε αυτούς (σ.σ. στα μέλη της Τρόικας) αλλά και σε εμάς».
Ο κ. Στουρνάρας απάντησε και στις επικρίσεις του επιτρόπου Όλι Ρεν, ο οποίος επέρριψε ευθύνες στην Ελλάδα για καθυστερήσεις, τονίζοντας ότι λάθη έχουν γίνει και από τις δύο πλευρές.
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook