Το ύστατο χαίρε στον αντιπεριφερειάρχη Κώστα Λαμπρινό είπαν με οδύνη σήμερα στο Ρέθυμνο σύσσωμη η Περιφέρεια Κρήτης, το Περιφερειακό Συμβούλιο-όλες οι παρατάξεις του, βουλευτές, τοπικές αρχές, φορείς και πλήθος κόσμου. Η εξόδιος ακολουθία εψάλει στο Ναό του Αγ. Γεωργίου-Καλλιθέας προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγενίου. 

Στο σπάνιο ήθος, την προσωπικότητα και το πλούσιο έργο του Κώστα Λαμπρινού αναφέρθηκαν στους επικήδειους τους ο Μητροπολίτης κ.κ. Ευγένιος, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή, ο καθηγητής-συγγραφέας Αντώνης Σανουδάκης ενώ διαβάστηκε ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου από τον Πρόεδρο του Γιώργο Πιτσούλη, όπως επίσης διαβάστηκε και ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Ρεθύμνου.

«Αγαπημένε φίλε Κώστα, 
Με οδύνη σε συνοδεύουμε σήμερα στην τελευταία σου κατοικία, συγγενείς, φίλοι- συνεργάτες, ολόκληρο το Ρέθυμνο και σύσσωμη η Περιφέρεια Κρήτης» ανέφερε στον πρόλογο του επικήδειου του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, και συνέχισε:

«Ο πρόωρος χαμός σου σκόρπισε θλίψη σε όλους μας, ενώ μέχρι την τελευταία στιγμή έδινες παλικαρίσια τη μάχη για τη ζωή, παλεύοντας με την επάρατη νόσο.
Ήσουν για μένα ένας καλός φίλος και ένας πολύτιμος συνεργάτης που πρόσφερεs σημαντικό έργο στον τομέα ευθύνης σου και παρείχες πλούσια συνεργασία μέσα από την πολύπλευρη εμπειρία σου στην αυτοδιοίκηση καθώς και σε άλλους τομείς ευθύνης που υπηρέτησες.

Διακρινόσουν πάντα για το ήθος σου, την ευρυμάθεια και την οξυδέρκειά σου. Υπήρξες ένας ένθερμος υποστηρικτής των θεμάτων του νησιού με έντονη και ενεργό δράση προτάσσοντας τον συγκρητισμό που όλοι μαζί ως Περιφερειακό Συμβούλιο κάναμε πράξη στο νησί.

Αείμνηστε φίλε Κώστα,

μας άφησες πλούσιες παρακαταθήκες και το κενό στην οικογένειά σου και σε όλους εμάς θα είναι δυσαναπλήρωτο.

Σύσσωμη η Περιφέρεια Κρήτης και όλες οι παρατάξεις σε αποχαιρετούμε συντετριμμένοι σήμερα εδώ στο Ρέθυμνο και σε συνοδεύουμε στην τελευταία σου κατοικία.
Σου υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να κάνουμε πράξη το κοινό όραμά μας στην Περιφέρεια για την τοπική ανάπτυξη και οι πολύτιμες παρακαταθήκες που μας άφησες θα είναι οδηγός μας για το μέλλον.

Εμείς θα σε νιώθουμε πάντα κοντά μας και μέσα από τις «χαραμάδες» του ουρανού θα μας παρακολουθείς , και θα μας καθοδηγείς.
Ας είναι αιωνία η μνήμη σου και ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.
Φίλε Κώστα δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ».