Κατάθεση «φωτογραφίζει» τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου στο σκάνδαλο με τη ΜΚΟ για την αποναρκοθέτηση, σύμφωνα με τη Real News.
Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών και στέλεχος της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) εμπλέκει τον κ. Παπανδρέου στην υπόθεση με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης» που ζημίωσε με 9 εκατ. ευρώ το εληνικό Δημόσιο. 
Σημειώνεται ότι ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, Άλεξ Ρόντος δήλωσε ότι είναι στη διάθεση των δικαστικών αρχών για το θέμα των ΜΚΟ. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μετέβη την Πέμπτη το πρωί στο γραφείο της 4ης Ειδικής Ανακρίτριας Μαρίνας Ευαγγέλου που χειρίζεται την υπόθεση της ΜΚΟ αποναρκοθετήσεων.
Ο νυν απεσταλμένος της ΕΕ στο Κέρας της Αφρικής για ζητήματα ανθρωπιστικής βοήθειας, κ. Ρόντος, εμφανίστηκε με τον συνήγορο του Ι.Μαντζουράνη στο ανακριτικό γραφείο όπου δήλωσε στη δικαστική λειτουργό ότι θα προσέλθει αμέσως ενώπιόν της, όποτε κληθεί για εξηγήσεις σχετικά με την υπόθεση χρηματοδοτήσεων της επίμαχης ΜΚΟ, ο επικεφαλής της οποίας έχει ήδη προφυλακιστεί.
Ο διπλωμάτης γνωστοποίησε στην κ.Ευαγγέλου τη διεύθυνση κατοικίας του τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Σημειώνεται ότι το βρετανικό περιοδικό Economist, έγραψε ότι η υπόθεση αποτελεί μια πηγή αμηχανίας για τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος σήμερα βρίσκεται στο παρασκήνιο του ΠΑΣΟΚ και ενδέχεται να πλήξει τις πιθανότητες να κάνει μια επιστροφή στην πολιτική.
newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook