Ολοκληρώθηκαν στον έβδομο ανακριτή Πειραιά, οι απολογίες των πέντε από τους έξι συλληφθέντες, της πρώτης ομάδας, που προσήχθησαν κατηγορούμενοι στην υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων.
Αναμένεται η σύντομη κατάθεσή τους στην εισαγγελέα και στη συνέχεια ανακριτής και εισαγγελέας θα συσκεφθούν προκειμένου να αποφασίσουν αν θα τους κρίνουν προφυλακιστέους.
Προθεσμία για να απολογηθεί αύριο έλαβε το έκτο άτομο, ο συνδικαλιστής και τμηματάρχης της διεύθυνσης Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ. Αύριο αναμένεται να απολογηθούν ακόμα έξι άτομα, οδηγοί βυτιοφόρων, από τους συνολικά 15 εμπλεκόμενους.
Ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ Γ. Σπανός, σύμφωνα με τους συνηγόρους του, απάντησε σε περισσότερες από 50 ερωτήσεις, ενώ προσκόμισε σχετικά έγγραφα που, όπως υποστηρίζουν οι δικηγόροι, καταρρίπτουν όλες τις κατηγορίες εναντίον του.
Καταθέσεις έδωσαν επίσης ο υπεύθυνος εγκαταστάσεων της εταιρείας ΕΤΕΚΑ, ένας τελωνειακός υπάλληλος, ένας μηχανικός πλοίου, ο υπεύθυνος υπάλληλος γεφυροπλάστιγγας και μία γυναίκα συνιδιοκτήτρια πρατηρίου υγρών καυσίμων.
Στην κατάθεσή του ο τελωνειακός, σύμφωνα με τον συνήγορό του, φέρεται να είπε τα εξής: «Αντιμετωπίζω βιοποριστικό πρόβλημα. Τα χέρια μου δεν τα έχω «λερώσει» ποτέ. Αν υπάρχει ένας άνθρωπος που να λέει ότι μου έχει δώσει ένα ευρώ, είμαι έτοιμος να υποστώ όλες τις συνέπειες του νόμου. Ανοίξτε όλους τους τραπεζικούς μου λογαριασμούς».
Ο συνήγορος της εταιρείας ΕΤΕΚΑ, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, τόνισε ότι από τη μέχρι στιγμής πορεία της ανάκρισης, αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει ούτε διακίνηση «μαύρου» χρήματος ούτε εγκληματική οργάνωση.
Υποστήριξε ότι στο διαβιβαστικό της Ασφάλειας αναφερόταν απώλεια δασμών ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, ενώ ο ανακριτής περιόρισε το ποσό σήμερα στα 600.000 ευρώ.
Τόνισε επίσης ότι σε μια συνομιλία φαίνεται να υπάρχει ακύρωση παραγγελίας για παράδοση καυσίμου λόγω ελέγχου, ωστόσο έχουν κατατεθεί σχετικά έγγραφα στον ανακριτή που αποδεικνύουν ότι τη συγκεκριμένη ημέρα έγινε κανονικά η παράδοση του καυσίμου.
newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook