Από τις ειδικές διαδρομές της Νότιας Αμερικής στις διαδρομές της Αθήνας (Δευτέρα με Παρασκευή) και στα βουνά το Σαββατοκύριακο, η νέα ΚΤΜ Rally Replica είναι διαθέσιμη για παραγγελίες από εμάς τους κοινούς θνητούς.
Μετά από ένα περίπου μήνα που η KTM τερμάτισε στις δύο πρώτες θέσεις του Rally Dakar, η εταιρία από την Αυστρία, ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει στο κοινό μία Replica της KTM 450 Rally.
Το νέο μοντέλο KTM 450 Rally έκανε την πρώτη του εμφάνιση τον Οκτώβριο στο OilLibya Morocco Rally όπου έγιναν και οι δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες αγώνα. Στην συνέχεια η μοτοσυκλέτα συμμετείχε στο rally Dakar με αναβάτη τον Marc Coma και χάρισε στην ΚΤΜ την 13η συνεχόμενη νίκη της.
Το προηγούμενο μοντέλο Rally ήταν βασισμένο στους κανονισμούς που επέτρεπαν κινητήρες 690 κ.εκ. Έτσι η επόμενη μοτοσυκλέτα rallyέπρεπε να σχεδιαστεί από το μηδέν και να είναι σύμφωνη με τις προδιαγραφές των 450 κ.εκ.
Η μοτοσυκλέτα διαθέτει νέο πλαίσιο, έχει καλύτερη εργονομία, είναι πιο λεπτή με καλύτερη θέση οδήγησης, εντελώς νέα, ξανασχεδιασμένη, πίσω ανάρτηση και νέο μονοκύλινδρο κινητήρα 450 κ.εκ. με ψεκασμό. Διαθέτει επίσης αντλίες καυσίμου μπροστά και πίσω με πολλαπλά ρεζερβουάρ, τα οποία επιτρέπουν στον αναβάτη να επιλέγει την πηγή από την οποία θα τροφοδοτεί με καύσιμο τον κινητήρα, ώστε να ελέγχει την κατανομή βάρους ανάλογα με το τερέν.
Ένας νέος «πύργος» carbon έχει σχεδιαστεί για το μπροστινό μέρος της μοτοσυκλέτας και προσφέρει στον αναβάτη καλύτερη ορατότητα αλλά και κατευθυντηκότητα του τροχού, γεγονός που εμπνέει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον αναβάτη, αλλά και πολλές ακόμα βελτιώσεις στον σχεδιασμό, δημιουργούν την απόλυτη αγωνιστική μοτοσυκλέτα rally.
Ο CEO της KTM Stefan Pierer δήλωσε σχετικά με το νέο 450 Rally Replica: 
«Η φετινή επιτυχία στο Dakar rally ανέδειξε την εμπειρία και την σκληρή δουλειά των ανθρώπων της KTM, οι οποίοι συνεργάστηκαν στενά με την ομάδα KISKA πάνω στο σχέδιο της νέας μοτοσυκλέτας rally, σε συνδυασμό με τις πληροφορίες που είχαν από όλους τους εργοστασιακούς αναβάτες και τις πολύ σημαντικές πληροφορίες του Marc Coma» και πρόσθεσε: «Θέλουμε η εμπειρία αυτής της επιτυχίας του φετινού Dakar να περάσει σε κάθε αναβάτη που επιθυμεί να αγοράσει αυτή την καταπληκτική μοτοσυκλέτα και ιδιαίτερα σε εκείνους που θέλουν να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα».
Για όλους όσους επιθυμούν να περάσουν στο επόμενο επίπεδο ανταγωνισμού στους αγώνες rally το 2015 η μοτοσυκλέτα KTM Rally Replica θα είναι διαθέσιμη στην τιμή των 24.000 ευρώ (χωρίς φόρους και ΦΠΑ) και μπορείτε να την αποκτήσετε μέσω του τοπικού αντιπροσώπου της KTΜ.
newpost.gr/Γιώργος Σκευοφύλαξ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook