Ένα τραγικό περιστατικό συνέβη κοντά στην Ατλάντα στις ΗΠ,Α όταν μια αστυνομικός πυροβόλησε θανάσιμα νεαρό αφού νόμισε ότι κρατούσε όπλο.

Οι αστυνομικοί πήγαν την περασμένη Παρασκευή στο σπίτι του 17χρονου Chistropher Roupe για να παραδώσουν ένα ένταλμα για τον πατέρα του.

Όταν ο νεαρός τους άνοιξε την πόρτα μία αστυνομικός τον πυροβόλησε εξ\’ επαφής στο στήθος, τραυματίζοντας τον θανάσιμα.

Η αστυνομία αρχικά ισχυρίστηκε ότι ο νεαρός κρατούσε όπλο, όμως τόσο αυτόπτες μάρτυρες όσο και η οικογένεια του θύματος λένε πως κρατούσε το χειριστήριο κονσόλας βιντεοπαιχνιδιών.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του 17χρονου δήλωσε πως ο νεαρός ήταν έτοιμος να δει μια ταινία χρησιμοποιώντας την κονσόλα του. \”Οι αυτόπτες μάρτυρες λένε ξεκάθαρα πως κρατούσε ένα χειριστήριο Nintendo Wii στα χέρια του.\”

\”Άκουσε το χτύπημα στην πόρτα και ρώτησε ποιος είναι. Όταν δεν έλαβε απάντηση άνοιξε την πόρτα και αμέσως δέχτηκε τα πυρά στο στήθος.\” δήλωσε, ενώ όταν ρωτήθηκε για το όπλο απάντησε: \”Δεν έχουμε ιδέα από που προέκυψε κάτι τέτοιο\”.

Ο Christopher, ο οποίος φοιτούσε σε λύκειο του Cartesville, ήταν ενεργό μέλος του Reserve Officers\’ Training Corps, ενός εθελοντικού προγράμματος που μπορούν να παρακολουθήσουν όσοι νέοι προτίθενται να καταταγούν στον αμερικανικό στρατό μετά την ενηλικίωσή τους.

Η αστυνομία αρνήθηκε να επιβεβαιώσει αν βρέθηκε όπλο στον τόπο του εγκλήματος, ενώ διεξάγεται έρευνα για την υπόθεση.

Η αστυνομικός που πυροβόλησε τον άτυχο νεαρό τέθηκε σε αργία, έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα, ενώ σύμφωνα με μια αυτόπτη μάρτυρα η αστυνομικός αμέσως μετά τον πυροβολισμό βγήκε από το σπίτι και άρχισε να κλαίει με λυγμούς.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook