Φωτογραφίες της NASA από το διάστημα με τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις σε πόλεις όπου έχουν πραγματοποιηθεί Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες δημοσιεύει η Deutsche Welle. Σότσι, Βανκούβερ, Τορίνο και Σωλτ Λέικ Σίτι αποτυπώνονται από πολύ ψηλά όταν όλα τα φώτα το παγκόσμιο ενδιαφέρον ήταν στραμμένα πάνω τους για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του χειμερινού αθλητισμού.

Το Σότσι από πολύ ψηλά

\"\"

Το Ολυμπιακό Στάδιο Φιστ, το οποίο πήρε το όνομά του από ένα βουνό ύψους 2.857 μέτρων στο Αντιγκέγιαβο.

Οι προετοιμασίες των Ολυμπιακών

\"\"

Η ΝΑSA παρακολουθούσε το Σότσι ήδη από την περίοδο της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων. Όλοι οι αθλητικοί χώροι κατασκευάστηκαν από την αρχή.

Το ειδυλλιακό Βανκούβερ

\"\"

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2010: ο ποταμός Φρέιζερ, ο οποίος πηγάζει από τα βουνά Ρόκι, εκβάλει στην Τζόρτζια, έναν όρμο του Ειρηνικού.

Το Τορίνο υπό το φως του φεγγαριού

<br /><img alt=\”\” src=\”/files/1/2014/02/20/sotsi_pisl4.jpg\” /><br />

Μια ματιά στα γαλλοϊταλικά σύνορα και παράλληλα μια ματιά στις πόλεις Λυόν, Μασσαλία αλλά και Τορίνο, την πόλη που φιλοξένησε του Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες το 2006. Στο πάνω μέρος της εικόνας διακρίνει κανείς την Κορσική. Στην επιφάνεια της θάλασσας αντικατροπτίζεται το φεγγάρι.

Σωλτ Λέικ Σίτι

\"\"

Στο Σωλτ Λέικ Σίτι των ΗΠΑ έγιναν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες το 2002. Η φωτογραφία ελήφθη από το ASTER. Είναι ένα από τα πέντε επιστημονικά όργανα που φέρει ο δορυφόρος της NASA με την επωνυμία Terra για να παρατηρεί τη γη.

Ηλιόλουστη Γαλλία

\"\"

Η νύχτα γίνεται μέρα. Όχι μόνο στη γαλλική Αλμπερβίλ, η οποία το 1992 φιλοξένησε τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά και η υπόλοιπη Ευρώπη.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook