Ένας από τους βασικούς στόχους της νέας δημοτικής αρχής, η κατασκευή ενός νέου σχολικού συγκροτήματος που θα στεγάσει το λύκειο Γαζίου, άρχισε να υλοποιείται, αφού ο δήμαρχος Μαλεβιζίου κ. Κώστας Μαμουλάκης υπέγραψε σήμερα τις συμβάσεις ανάθεσης όλων των απαιτούμενων μελετών (αρχιτεκτονική, στατική, αντισεισμική, περιβαλλοντική, βιοκλιματική, γεωλογική, ηλεκτρομηχανολογική, μελέτη μονώσεων, υδραυλική, κλπ, η μελέτη υπολογισμού κόστους, τα τεχνικά δελτία, καθώς και τα τεύχη δημοπράτησης).

Ένα σχολείο το οποίο θα συμβάλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος της σχολικής στέγης στο Γάζι, που τείνει να λάβει εκρηκτικές διαστάσεις αν αναλογιστεί κανείς ότι σήμερα στο κτήριο που στεγάζονται το γυμνάσιο και λύκειο Γαζίου, φιλοξενούνται περισσότεροι από 900 μαθητές!

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με τις συμβάσεις οι μελετητές θα πρέπει σε πάρα πολύ σύντομο χρόνο να ολοκληρώσουν τις μελέτες, έτσι ώστε η δημοτική αρχή, με ολοκληρωμένο πλέον φάκελο, να μπορέσει να κινηθεί προς τη κατεύθυνση εύρεσης πηγών χρηματοδότησης του σημαντικού αυτού έργου και να πιέσει τους αρμόδιους φορείς.

Παράλληλα, τα βιοκλιματικά χαρακτηριστικά που το νέο σχολείο θα έχει, το καθιστούν μοναδικό σε επίπεδο δημοτικού σχολικού έργου σε ολόκληρη την Κρήτη!

Μια κίνηση αναγκαία, αφού η προστασία του περιβάλλοντος και η μείωση των ενεργοβόρων κτηριακών κατασκευών είναι απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να αντιμετωπιστεί – σε όποιο βαθμό είναι δυνατό – η περιβαλλοντική υποβάθμιση του πλανήτη μας.