Πρώτο μέρος: Κοινωνικές επιπτώσεις απ\’ τη δικτατορία των τραπεζιτών – μνημονιακών πολιτικών

Στο θέατρο \”ΕΛΛΑΣ\” παίζεται τώρα και 4 χρόνια η παράσταση \”ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ\”.

Τώρα και 4 χρόνια οι Έλληνες ζουν ένα πρωτοφανές δράμα, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει με φόντο τις επερχόμενες ταυτόχρονα τριπλές εκλογικές αναμετρήσεις για μια ακόμα φορά η μεθοδική εξαπάτηση τους, από τους καλοπληρωμένους και καλοστημένους \”ηθοποιούς\” πολιτικούς και τα «συμβεβλημένα» μ’ αυτούς ΜΜΕ.

Τώρα και 4 χρόνια 4.000.000 συμπολίτες μας ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, χωρίς να εξασφαλίζουν τα στοιχειώδη πλέον μέσα επιβίωσης.

Τώρα και 4 χρόνια 1.500.000 άνεργοι, χωρίς να έχουν δυνατότητα πρόσβασης, στη δουλεμπορικής μορφής αγορά εργασίας, όπως την έχουν διαμορφώσει.

Τώρα και 4 χρόνια 6000 αυτόχειρες συμπολίτες μας, που προέβησαν στην πράξη αυτή, κύρια από απόγνωση μπροστά στο οικονομικό αδιέξοδο που τους οδήγησαν.

Τώρα και 4 χρόνια ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας μας, χρησιμοποιεί ψυχοφάρμακα ως \”λύση\” στα συσσωρευμένα προβλήματα, την ανέχεια και στην μαζική κατάθλιψη.

Τώρα και 4 χρόνια 40.000 άστεγοι \”ζουν\” στα πάρκα και στις γέφυρες.

Τώρα και 4 χρόνια 400.000 επιχειρήσεις χρησιμοποίησαν την αναγκαστική λύση του λουκέτου, λόγω των μνημονίων, της πτώσης των τζίρων τους, την υπερφορολόγηση και την ανυπαρξία γι\’ αυτούς πρόσβασης στο τραπεζικό σύστημα.

Κι όλα τα παραπάνω καταστροφικά συμβαίνουν για το λαό μας, όχι από τυχαία γεγονότα ή στιγμιαία λάθη και αποφάσεις, αλλά από συνειδητές και προσχεδιασμένες αποφάσεις που οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Σαμαρά επέλεξαν και υλοποιούν με ευλαβικό τρόπο.

Η πολιτική εξουσία με τις πλάτες της Τρόικας, στοχεύοντας από την αρχή στη μονόπλευρη λιτότητα και μετά στην άγρια ανακατανομή του πλούτου σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού μας, οδηγούν τους κατοίκους της χώρας σε αδυναμία επιβίωσης και ύπαρξης, με την εξαναγκαστική διόγκωση των δεικτών που προανέφερα.

Και όλα αυτά τα κατάφεραν οι κυβερνήσεις, με την παγκόσμια πετυχημένη μέθοδο της υποταγής των λαών που γίνεται με την φτωχοποίηση του πληθυσμού! (=η φτώχεια φέρνει φόβο και ο φόβος υποταγή). Πατέντα μοναδική και αλάνθαστη.

Για να πετύχει το σκοπό της η πολιτική εξουσία, εφάρμοσε και εφαρμόζει τους παρακάτω τρόπους, μηχανισμούς και μεθόδους ανακατανομής του πλούτου στη χώρα μας:

1η μέθοδος: με τη μείωση μισθών και συντάξεων, την απαξίωση της μικρής και μεσαίας ακίνητης περιουσίας, και την ταυτόχρονη αύξηση της φοροδιαφυγής και φοροκλοπής για τους πολύ πλούσιους, με τις μίζες να πετάνε στα σύννεφα.

Εκατοντάδες εκατομμύρια φόροι «κολλητών της κυβέρνησης» χαρίστηκαν (240.000.000 € Βαρδινογιάννης, 245.000.000 € Μέγαρο μουσικής και τόσα άλλα)

2η μέθοδος: με τη λεηλασία και το χάρισμα της δημόσιας περιουσίας και πλουτοπαραγωγικών πηγών. Στη Χαλκιδική (Σκουριές) πουλήθηκε η δημόσια γη (μαζί με το χρυσό) 32 € το στρέμμα. Ναι όπως το διαβάζετε, 32 € το στρέμμα.

Με τον ίδιο τρόπο χαρίστηκαν ο Αστέρας της Βουλιαγμένης, λιμάνια, μαρίνες, αεροδρόμια, ΟΠΑΠ, Αγροτική Τράπεζα, κτίρια φιλέτα, Αυτοκινητόδρομοι, Διόδια, Α.Δ.Μ.Η.Ε, κ.λπ.

3η μέθοδος: με τη χρηματοδότηση των τραπεζών από χρήματα του Ελληνικού λαού, μέσω της «αναχρηματοδότησης» που έγινε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δηλαδή χρεώθηκαν με τη μορφή δημόσιου χρέους οι ζημιές των τραπεζών, και αυτός ο δανεισμός πέρασε ολόκληρος ως χρέος στις πλάτες του ελληνικού λαού.

Οι τράπεζες και τραπεζίτες κλέψανε, ο λαός πληρώνει την ζημιά και την κλοπή τους. Τα υπερκέρδη όμως των τραπεζών πήγαν «με τη διαμεσολάβηση και εγγύηση του κράτους» στις τσέπες των 5 τραπεζιτών που λυμαίνονται την οικονομία της χώρας.

Για να πληρωθούν τα χρέη των τραπεζών κουρεύτηκαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, νοσοκομείων, ΑΕΙ, – δηλαδή κατασχέθηκε ο πλούτος που είχαν αποταμιεύσει οι εργαζόμενοι τα προηγούμενα χρόνια – με περιορισμό του κοινωνικού κράτους και παράλληλη μείωση μισθών, ημερομισθίων και συντάξεων .

Οι πολίτες δηλαδή πληρώνουν και θα πληρώνουν για πολλά χρόνια το δανεισμό των τραπεζών.

4η μέθοδος: με τη μείωση των κατώτερων και μεσαίων εισοδημάτων, την αύξηση της ανεργίας, της άγριας φορολογίας, της επιβολής των χαρατσιών και γενικά με τις συνεχόμενες ληστρικές φοροεπιδρομές, απαξιώθηκε η περιουσία των πολιτών.

Αποτέλεσμα να είναι ανήμποροι οι πολίτες να πληρώσουν δάνεια και υποχρεώσεις τους, χάνοντας ο ένας μετά τον άλλο την περιουσία τους.

Χάσανε και χάνουνε την περιουσία τους οι Έλληνες για να χρηματοδοτηθούν οι τράπεζες.

5η μέθοδος: τα χρήματα που πήραν οι τράπεζες με την αναχρηματοδότηση τους (ο λαός χρεώθηκε τα ποσά), αντί να «πέσουν» στην αγορά για τόνωση της επιχειρηματικότητας και μείωση της ανεργίας, αυτά οδηγήθηκαν στις τσέπες των ελάχιστων, επωνύμων \”κολλητών\” των τραπεζιτών που έχουν πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα, οδηγήθηκαν στο εξωτερικό (βλέπε: λίστες, μίζες, of shore εταιρείες, κ.λπ.), διαιωνίζοντας την ολιγαρχία της χώρας μας και τη λεηλασία του λαού μας.

6η μέθοδος: για την πληρωμή του χρέους του δημοσίου (= των τραπεζών και ανακούφισης των τραπεζιτών), περικόπτονται ή καταργούνται κοινωνικές δαπάνες όπως: κλείσιμο σχολείων, πανεπιστημίων, νοσοκομείων, ΕΟΠΥΥ, παιδικών σταθμών, ΚΑΠΗ, γίνονται περικοπές σε φάρμακα, και σε πάσης φύσεως κοινωνικές δαπάνες με τις οποίες μέχρι πριν μερικά χρόνια δεν ασχολούμαστε, θεωρώντας τις κατοχυρωμένες από το λαϊκό κίνημα και αυτονόητες για κάθε οργανωμένη κοινωνία.

Έτσι μετακινούνται πόροι κοινωνικών δαπανών προς τους δανειστές του χρέους και προς τους γνωστούς συστημικούς, διαπλεκόμενους «νταβατζήδες» επιχειρηματίες…

7η μέθοδος: με τη μέθοδο της ανακατανομής χρηματοδοτούνται διαπλεκόμενοι καναλάρχες και μέσα μαζικής ενημέρωσης – επιβολής της κυβερνητικής προπαγάνδας, που διατηρούν παρέχουν μεγάλους μισθούς σε Μπάμπηδες και Πρετεντέρηδες, για να ασκούν καθημερινό και συνεχή βιασμό στη συνείδηση των πολιτών με την παραπληροφόρηση και τη μεθοδευόμενη διασπορά φόβου προς το λαό.

Με τα δάνεια που παίρνουν από τις τράπεζες (τα δικά μας λεφτά), μάς εξοντώνουν και μας τρομοκρατούν καθημερινά.

8η μέθοδος: με την ανακατανομή αυτή που βρίσκεται στη διαδικασία υλοποίησης θα προσπαθήσουν το επόμενο διάστημα (γιαυτό τα «παπαγαλάκια» τους ωρύονται για … την αναγκαία «πολιτική σταθερότητα» που μπορεί να την «διαταράξει» η αλλαγή πολιτικού σκηνικού μετά από εκλογές – τέτοια αντίληψη για τη Λαϊκή Κυριαρχία έχουν!!!) να πουλήσουν τις ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες (που έγινε με τα δικά μας λεφτά, επαναλαμβάνω) σε πολύ χαμηλές τιμές σε \”κολλητούς\” ιδιώτες.

Έτσι λοιπόν, θα πάρουν – αρπάξουν οι ιδιώτες τις τράπεζες, που ο λαός χρυσοπληρώνει την ανακεφαλαιοποίηση τους, και στο λαό θα μείνουν:

α) τα χαμηλά εισοδήματα, η ανεργία, οι περικοπές του μεροκάματου, των μισθών και των συντάξεών του, το γκρέμισμα του βιοτικού του επιπέδου και η απαξίωση της περιουσίας του (αν θα του έχει μείνει ακόμα βέβαια),

β) τα δάνεια που πήραν οι τράπεζες για να στηριχτούν και που θα τα πληρώνει ο λαός για δεκαετίες ακόμη, και το σημαντικότερο,

γ) η φοβική συμπεριφορά που διαμορφώνεται κάτω από το καθεστώς βίας και τρομοκρατίας που επιβάλλει το σύγχρονο κράτος με τη δήθεν «δημοκρατική» – τύπου Γεωργιάδη, Βορίδη και των λοιπών τροϊκομανδαρίνων – φενάκη (μάσκα) του!

Οι πολίτες δηλαδή βάλανε τα λεφτά για να στηριχτούν οι τράπεζες με όλες τις συνέπειες που υφίσταται ο λαός από αυτή την πράξη, αλλά οι ιδιώτες που δήθεν θα «αγοράσουν» τις τράπεζες \”αντί πινακίου φακής\”, θα τις αποκτήσουν καθαρές χωρίς να χρωστάνε . \”Άλλος γ…..(μπίπ) κι άλλος πληρώνει\”, που λέει και ο σοφός λαός μας σε ανάλογες περιπτώσεις.

Τη δήθεν «συνταγή» που ο Σαμαράς προεκλογικά το 2012 διατυμπάνιζε ότι θα άλλαζε, όχι μόνο δεν την άλλαξε ή μάλλον την άλλαξε προς το πολύ χειρότερο, αυξάνοντας τη δόση της και οδηγώντας σταδιακά (κάτι σαν Μιθριδατισμός) στο θάνατο την εργατικότητα και νοικοκυροσύνη του λαού μας (και όχι βέβαια του κράτους των ημετέρων και των «προθύμων υποτελών» κυβερνήσεων που τον λυμαίνονται).

Οι κυβερνήσεις εδώ και πέντε χρόνια, προσπαθούνε να μας πείσουνε (ας μην ξεχνάμε τα απανωτά Ζάππεια, τις «δεσμεύσεις για «επαναδιαπραγμάτευση του χρέους», τις αντιστάσεις στην τρόικα και άλλα ωραία μεν, φαιδρά δε, προεκλογικά «αναμασήματα»), να αποδεχτούμε αυτή τη ληστρική αναδιανομή πλούτου, που πάντοτε βέβαια γινόταν, αλλά όχι με την οξύτητα και τους ρυθμούς των τελευταίων χρόνων, με τις αναρίθμητες Κοινωνικές και Εθνικές συνέπειες που προαναφέρθηκαν.

Όμως χρέος του κάθε πολίτη αυτής της χώρας δεν είναι να αποδεχτεί, αλλά να αγωνιστεί και να αλλάξει αυτή η αναδιανομή πλούτου, αντιστρέφοντας την προς όφελος των φτωχών, αδύναμων, ανέργων και μεσαίων στρωμάτων. Μόνο με μια νέα αναδιανομή πλούτου με μοναδικό αποδέκτη το λαό μπορεί να υπάρξει ζωή τα επόμενα χρόνια στη χώρα μας.

Για να γίνει αυτό χρειάζεται άμεσα αλλαγή κυβέρνησης. Απαιτείται να αναδειχτεί μια νέα κυβέρνηση που θα είναι δίπλα στο λαό και στη χώρα, αποκομμένη από μνημόνια, τρόικες, νταβατζήδες, καναλάρχες, τραπεζίτες και κάθε λογής αρπαχτικά παρασιτικά και άχρηστα πολιτικά και οικονομικά σκουπίδια που ευθύνονται για την κατάντια της χώρας και του λαού μας.

Στις εκλογές του Μαΐου θα κριθεί η πορεία της Ελλάδας για τις επόμενες δεκαετίες. Αυτό δεν είναι πλέον σχήμα λόγου, όπως συνηθίζεται να λέγεται για όλες τις εκλογές, αλλά μια δραματική πραγματικότητα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κύριος κορμός και μοχλός της ανατροπής, θα πρέπει να παραθέσει καταθέσει ορθό, μακρόχρονο και πειστικό σχεδιασμό και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σταθερή και ισχυρή οργανωτική επάρκεια, αποφασιστικό και επαρκές στελεχιακό δυναμικό και δυναμική και αταλάντευτη δραστηριοποίηση μελών και στελεχών, ώστε να βγει αξιοπρεπής και όπου είναι δυνατόν νικητής απ’ αυτόν τον καθοριστικό για το μέλλον του αγώνα.

Θα έχει τη βασική, βαριά και κύρια ευθύνη αν γίνουν λάθη, παραλείψεις, αστοχίες, παλινωδίες και προχειρότητες που θα στοιχήσουν στην διαιώνιση αυτών των άθλιων συγκυβερνητών στην εξουσία της χώρας.

Χρειάζεται λοιπόν συγκέντρωση και συσπείρωση, ομοψυχία και σεμνότητα, συσστράτευση και συνοχή εκείνων των δυνάμεων που είναι ικανές και πειστικές να αποτελέσουν το απροσπέλαστο τείχος πάνω στο οποίο θα τσακιστούν όλες οι προηγούμενες επιλογές της συγκυβέρνησης – τρόικας – ολιγαρχών και των στηριγμάτων τους (ντόπιων και ξένων) που έχουν εξαπολύσει τον αδυσώπητο πόλεμο εναντίον του ελληνικού λαού που βιώνουμε.

Κι αυτό θα γίνει μόνο με σοβαρότητα, σταθερότητα, αγωνιστικότητα, συνέπεια και κυρίως με απομόνωση των διχαστικών λόγων και πρακτικών που εμφανίζονται κάπως ενισχυμένες τον τελευταίο καιρό.

Με δυο λόγια χρειάζεται ανυπερθέτως να ενισχυθούν για να υπερισχύσουν και στις ευρωεκλογές όσο το δυνατόν περισσότερο οι συνδυασμοί του ΣΥΡΙΖΑ, έστω και μόνο σαν ψήφος διαμαρτυρίας εναντίον του τροϊκανο-συγκυβερνητικού εκτρώματος.

Συνεχίζεται…

Σπύρος Μαγκουφάκης
Εκπαιδευτικός, Πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Καποδιστριακού Δήμου Αστερουσίων

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook