Μια αγελάδα με πέντε πόδια, με το 5ο πόδι να κρέμεται από το λαιμό της, περιοδεύει σε ολόκληρη την Ινδία και λατρεύεται από εκατοντάδες πιστούς, οι οποίοι ελπίζουν ότι θα τους φέρει καλή τύχη.

Όπως αναφέρει η Daily Mail δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι αν αγγίξουν το «έξτρα πόδι» της αγελάδας θα έχουν καλοτυχία, ενώ ορισμένοι ισχυρίζονται ότι αποτελεί τη μετενσάρκωση μιας ινδουιστικής θεότητας.

Ο 35χρονος ιδιοκτήτης της, Laxman Bhosale, περιοδεύει σε όλη τη χώρα με την αγελάδα, ενώ εκατοντάδες πιστοί συρρέουν για να ρίξουν μια ματιά στο περίεργο πλάσμα.

«Η αγελάδα είναι το ιερό μας ζώο. Την αποκαλούμε μητέρα μας. Με το έξτρα πόδι ο Θεός μας λέει ότι πρέπει να σεβόμαστε το ζώο και να αναζητούμε την ευλογία του. Αν αγγίξει κάποιος το πόδι της μητέρας αγελάδας θα έχει καλή τύχη και θα εκπληρωθούν όλες οι ευχές του» είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

\"\"

Ο Laxman ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο από το σπίτι του στην περιοχή Solapur, όπου διαθέτει ένα καταφύγιο αγελάδων και μέχρι στιγμής έχει επισκεφτεί έξι κρατίδια και 15 μεγάλες πόλεις.

\"\"

«Άνθρωποι έρχονταν στο σπίτι μας για να δουν την αγελάδα. Πολλοί από αυτούς ήταν από πολύ μακρινές περιοχές και αναζητούσαν την ευλογία της. Αποφάσισα να κάνω αυτήν την περιοδεία, έτσι ώστε να μπορέσουν να δουν πολλοί αυτό το θαύμα» πρόσθεσε.

Βέβαια, προσθέτει το δημοσίευμα, πολλοί πιστοί δείχνουν το σεβασμό τους στην «ιερή αγελάδα» κάνοντας μικρές δωρεές.

\"\"

Ο Laxman τώρα βρίσκεται στο Νέο Δελχί, όπου σκοπεύει να παραμείνει για μερικές ημέρες. Στη συνέχεια θα επισκεφτεί το ιερό τέμενος Mata Vaishno Devi στο Jammu και το Kashmir, καταλήγει ο αρθρογράφος.

\"\"

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook