Βρίσκουν στήριξη για εύρεση εργασίας στην Αρχιεπισκοπή – Τι δηλώνει ο Πρωτοσύγκελος κ. Μεθόδιος Βερνιδάκης

Ιδιαίτερη αύξηση παρατηρείται στον αριθμό των ανθρώπων που εισέρχονται, καθημερινά, στα γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης (πλησίον του Μητροπολιτικού ναού του Αγίου Μηνά) προκειμένου να ζητήσουν συμπαράσταση για διάφορα κοινωνικά, και άλλα, προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθώς και για να ανακτήσουν την ελπίδα και την αισιοδοξία, κατά τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

Ανάμεσα σε αυτά, συγκαταλέγεται και η αναζήτηση επαγγελματικής απασχόλησης ώστε να καταφέρουν να επιβιώσουν και να ανταπεξέλθουν στις πολλαπλές βιοποριστικές ανάγκες και οικογενειακές υποχρεώσεις.

Η ανάγκη για εργασία είναι μεγάλη και οι άνθρωποι που έχουν την ευθύνη μέριμνας γι’ αυτά τα θέματα, σε αγαστή συνεργασία με τους πατέρες της Αρχιεπισκοπής, με το οργανωμένο εθελοντικό δίκτυο, και υπό την καθοδήγηση και ευλογία του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, επιδιώκουν να συνδράμουν, όσο το δυνατόν, στη διαχείριση αυτών καθαυτών των περιπτώσεων.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη κ. Μεθόδιου Βερνιδάκη, Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, η τοπική εκκλησία βρίσκεται κοντά στον συνάνθρωπο και επί τούτου δημιούργησε το γραφείο εύρεσης εργασίας, όπου οι άνθρωποι μπορούν να βρουν στήριξη για τις ανάγκες τους στον τομέα εργασίας.

Ακόμα, επισήμανε ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να χάνουν την ελπίδα τους, παρά τις δύσκολες καταστάσεις, να έχουν πίστη και αισιοδοξία και να προχωρούν με το κεφάλι ψηλά … δεν χρειάζεται να είναι καταβεβλημένοι αλλά να αγωνίζονται με θάρρος για το αύριο.

Βάσει στοιχείων του γραφείου ευρέσεως εργασίας της Ι. Αρχιεπισκοπής, ο αριθμός των αιτήσεων άνεργων που ζουν στο Ηράκλειο, φτάνει τα 2200 άτομα (με ποσοστό 78% ηλικίας 25-45 ετών) κατά τα τελευταία 2,5 χρόνια, όπου και λειτουργεί το συγκεκριμένο πλαίσιο.

Από αυτούς, ένα ποσοστό 87% αφορά ημεδαπούς και ένα 13% αλλοδαπούς. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι πτυχιούχοι ανώτατης εκπαίδευσης-με πλούσιο βιογραφικό-που εκφράζουν την επιθυμία να απασχοληθούν σε οποιαδήποτε, αξιοπρεπή, θέση εργασίας ακόμα και κατώτερη των προσόντων τους.

To έργο του, εν λόγω, γραφείου, έγκειται στην εξέταση αναγκών σε εξατομικευμένο επίπεδο και, εν συνεχεία, ακολουθεί η διερεύνηση θέσεων εργασίας και απευθείας επικοινωνία με τους υπεύθυνους αναγγελίας ώστε να υπάρξει ενημέρωση σχετικά με τους αιτούντες εργασία.

Το γραφείο ευρέσεως εργασίας, λειτουργεί καθημερινά από 8:30 π.μ. – 14:30 (αιτήσεις υποβάλλονται μέχρι τη 13:00) και οι τρόποι επικοινωνίας, πέραν της προσωπικής επαφής, είναι: τηλ. 2810335860 και ηλεκτρονικά [email protected]

Flashnews.gr/ Γ.Σ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook