Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε χθες το πρωί στο Μουσουλμανικό Νεκροταφείο της Ρόδου. 

Όπως κατήγγειλε μιλώντας στη rodiaki.gr ο μουσουλμάνος, Μουσταφά Σιέχ, που είναι πρώην πρόεδρος του συλλόγου Μουσουλμάνων Ρόδου, το θέαμα που αντίκρισαν δεκάδες μουσουλμάνοι που πήγαν στο νεκροταφείο, ήταν ανατριχιαστικό για τους ίδιους και την θρησκεία τους. 

Άγνωστοι είχαν κάνει κομμάτια ένα κοράνι ενώ ταυτόχρονα στην είσοδο του νεκροταφείου είχαν ρίξει και προκηρύξεις της Χρυσής Αυγής. 

Για το συμβάν ειδοποιήθηκε η αστυνομία, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου καθώς επίσης και εκπρόσωποι της Μουσουλμανικής Κοινότητας του νησιού. 

Οι αρμόδιες Αρχές πάντως είναι εξαιρετικά προσεκτικές και επιφυλακτικές στο γεγονός αυτό και αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα σε σχέση με την ταυτότητα των δραστών, ακόμη και αυτό της προβοκάτσιας. 

Και γι’ αυτό οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη. 

Η Χρυσή Αυγή καταδικάζει το περιστατικό, κάνοντας λόγο για προβοκάτσια.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Χρυσή Αυγή της Ρόδου, αναφέρεται συγκεκριμένα για το περιστατικό: 
«Πληροφορηθήκαμε για ένα συμβάν στο μουσουλμανικό νεκροταφείο της Ρόδου. Η Τ.Ο. Ρόδου δηλώνει επίσημα ότι ουδεμία σχέση έχει με την παραπάνω ενέργεια και καταδικάζει το γεγονός. 

Σας ενημερώνουμε ότι το μουσουλμανικό νεκροταφείο της Ρόδου αποτελεί για μας πολιτιστική κληρονομιά. 

Επίσης έχουμε να σας δηλώσουμε ότι η Χρυσή Αυγή δεν κάνει θρησκευτικό διαχωρισμό μεταξύ των Ελλήνων πολιτών και ότι υποστηρικτές του κινήματος μας είναι αρκετοί Έλληνες πατριώτες μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα. 

Η ανωτέρω ενέργεια είναι καθαρά προβοκατόρικη που σκοπό έχει σίγουρα να αμαυρώσει τον νόμιμο πολιτικό αγώνα του κινήματός μας και να δημιουργήσει εντυπώσεις στην κλειστή κοινωνία της Ρόδου».newsbeast.gr