Ο Μουχάμαντ Γιουνούς, γνωστός ως τραπεζίτης των φτωχών, παραιτήθηκε από την τράπεζα που ο ίδιος ίδρυσε, ένα και πλέον μήνα μετά την απόρριψη και της τελευταίας έφεσης που άσκησε κατά της απόλυσής του από την Grameen Bank, αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα εφημερίδων του Μπανγκλαντές.

«Σήμερα εγκαταλείπω τη θέση του γενικού διευθυντή της Grameen Bank», αναφέρει σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Star ανακοίνωση που εξέδωσε αργά χθες ο Γιουνούς. Την ανακοίνωση αυτή εξέδωσε ο Γιουνούς μετά τη χθεσινοβραδινή δήλωση του υπουργού Οικονομικών του Μπανγκλαντές ότι ο υποδιευθυντής της Grameen Bank Νουρτζαχάν Μπέγκουμ θα αναλάβει προσωρινά τη θέση του Γιουνούς, μέχρις ότου οριστεί ο αντικαταστάτης του εντός τριών μηνών. Ο Γιουνούς τόνισε ότι παραιτείται για να μη δημιουργήσει προβλήματα στο έργο της τράπεζας.

Ο 70χρονος Μουχάμαντ Γιουνούς απολύθηκε το Μάρτιο με απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας, με το επιχείρημα ότι ξεπέρασε το ηλικιακό όριο των 60 ετών των διευθυντών τραπεζών που ορίζει ο νόμος.

Σύμφωνα με συνεργάτες του, η απόλυσή του είναι αποτέλεσμα βεντέτας με την κυβέρνηση εξαιτίας των πολιτικών του φιλοδοξιών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook