Με νέα Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων, ο Βουλευτής Χανίων της ΝΔ κ.Κυριάκος Βιρβιδάκης, επαναφέρει το θέμα του Πολεμικού Μουσείου Χανίων το οποίο παραμένει κλειστό καθώς το ιστορικό κτίριο στο οποίο στεγάζεται χρειάζεται εκτεταμένες επισκευές.
Υπενθυμίζεται το κτίριο του πρώην στρατοπέδου Τζομπανάκη που ανηγέρθη ως Ιταλικός στρατώνας στην περίοδο της Κρητικής Πολιτείας, ανήκει στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, η οποία το παραχώρησε στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών προκειμένου να ιδρυθεί το Πολεμικό Μουσείο Χανίων.
Στις πρώτες απαντήσεις που δόθηκαν στον κ.Βιρβιδάκη, το μεν Υπ.Οικονομικών είπε πως για τις επισκευές του κτιρίου αρμόδιο είναι το Πολεμικό Μουσείο στο οποίο παραχωρήθηκε η χρήση.
Το δε Υπ.Ανάπτυξης απάντησε πως οι επισκευές δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν απο το ΕΣΠΑ, αλλά μπορεί να εξετασθεί το ενδεχόμενο ένταξης του έργου στο νέο Κοινοτικό πλαίσιο στήριξης.
Έτσι ο Βουλευτής των Χανίων επανέρχεται με Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο με θέμα «Πολεμικό Μουσείο Χανίων», 
Στην ερώτησή του ο κ. Βιρβιδάκης αναφέρει:
«Στις 15/1/2014 κατέθεσα αναφορά προς τους Υπουργούς Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη και Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτριο Αβραμόπουλο έγγραφο του τ. Αντιδημάρχου Σφακίων κ. Μανούσου Χιωτάκη με θέμα: «Πολεμικό Μουσείο Χανίων». Η αναφορά καταχωρήθηκε με αριθμ. 2311/21-1-2014 και έλαβα απαντήσεις από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα και τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν έχει απαντήσει μέχρι σήμερα. 
Από την απάντηση του Διευθύνοντος Συμβούλου τις Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου κ. Γρηγόρη Δούνη την οποία μου διαβίβασε ο Υπουργός Οικονομικών συνάγεται ότι η παραχώρηση του κτιρίου που στεγάζει το Παράρτημα του Πολεμικού Μουσείου Χανίων, από την ΚΕΔ στο Πολεμικό Μουσείο, προβλέπει συγκεκριμένους όρους και υπεύθυνος για την συντήρηση και προστασία του ακινήτου είναι ο Παραχωρησιολήπτης. 
Ενώ από την απάντηση του Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ κ. Γιώργου Γιαννούση την οποία μου διαβίβασε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας συνάγεται ότι για να εξετασθεί η χρηματοδότηση του έργου, θα πρέπει να πληρούνται οι κανόνες επιλεξιμότητας».
Μετά τα παραπάνω, ο κ. Βιρβιδάκης, ζητά από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας να του κατατεθεί αντίγραφο του με ημερομηνία 1-10-1991 Παραχωρητηρίου της ΚΕΔ στο Πολεμικό Μουσείο και ερωτά εάν έχει υπάρξει προετοιμασία με μελέτη και ό,τι επιπλέον απαιτείται για την ενδεχόμενη ένταξη του έργου αποκατάστασης του κτιρίου που στεγάζει το Πολεμικό Μουσείο Χανίων σε Ευρωπαϊκό ή Εθνικό Πρόγραμμα Χρηματοδότησης και εάν όχι τι σκοπεύει να πράξει το Υπουργείο για την αποκατάσταση του κτιρίου και την απρόσκοπτη λειτουργία του Πολεμικού Μουσείου Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook