Ανακοίνωση εξέδωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών με αφορμή την είσοδο των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας στον αγωνιστικό χώρο των Περιβολίων με σκοπό να απωθήσουν τους παίκτες του Άρη, που είχαν κάνει... ντου στον α' βοηθό Γουργιώτη.

Ο ΠΣΑΠ καταδίκασε την στάση της Αστυνομίας, σημειώνοντας ότι οι διαμαρτυρίες των ποδοσφαιριστών του Άρη θα έπρεπε να αντιμετωπισθούν μόνο από τον διαιτητή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Θλίψη και έντονο προβληματισμό μας προκαλούν οι εικόνες που αντικρίσαμε στον αγώνα Πλατανιά – Άρη, με άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας να στρέφονται εναντίον των συναδέλφων ποδοσφαιριστών του Άρη, μέσα στον αγωνιστικό χώρο, στο σπίτι τους, στο χώρο εργασίας τους, στο δικό τους άβατο. 

Οι διαμαρτυρίες των ποδοσφαιριστών του Άρη για μία φάση που αμφισβητήθηκε θα έπρεπε να αντιμετωπισθούν ΜΟΝΟ από τον διαιτητή του αγώνα, με όποιο τρόπο εκείνος έκρινε σκόπιμο για την εφαρμογή του πειθαρχικού ελέγχου και την τύχη του παιχνιδιού.Ο διαιτητής είναι εκείνος που πρέπει να αποφασίσει, ασφαλώς όχι να αντιπαρατεθεί, ούτε να δεχθεί να ασκείται βία σε βάρος ποδοσφαιριστών. 

Όπως κάνουν λάθη οι διαιτητές, συχνά καθοριστικά και καταδικαστικά, έτσι ενδεχομένως είναι δυνατό να αντιδράσουν οι ποδοσφαιριστές, έστω και αν πάντα λέμε στους συναδέλφους μας ότι οφείλουν να κρατούν τη ψυχραιμία τους και να σέβονται όλους τους συντελεστές του παιχνιδιού. 

Όμως, προτού καταδικάσουμε νέους ανθρώπους ή βιαστούμε να τους αντιμετωπίσουμε ως εγκληματίες, ας κάνουμε την αυτοκριτική μας, αν εμείς σε αυτό το παιχνίδι λαθών τα κάναμε όλα σωστά. 

Δυστυχώς, μάλιστα, παρατηρούμε ότι, τελευταία, διαιτητικές αποφάσεις, σε διάφορα γήπεδα, διαμορφώνουν αποτελέσματα σε αγώνες μάλιστα όπου παίζεται μία κατηγορία. 

Δε θα κρίνουμε τους διαιτητές, δεν είναι αυτό το έργο μας. Θα ζητήσουμε, ωστόσο, να είναι περισσότερο προσεκτικοί. Ώστε να αποφεύγονται καταστάσεις και συνέπειες όπου μόνα θύματα, εντέλει, είναι πάλι οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. 

ΑΠΟ ΤΟΝ Π.Σ.Α.Π./ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ».