Υλικά

(για το φύλλο)
• 500 γρ. αλεύρι δυνατό
• 60 γρ. παρθένο ελαιόλαδο
• 150 ml. νερό
• 1 κ. γλυκού ξύδι
• ½ κ. γλυκού ζάχαρη
• 10 γρ. αλάτι

(για τη γέμιση)
• 250 γρ. καπνιστή γραβιέρα, τριμμένη
• 150 γρ. γιαούρτι (πρόβειο) στραγγιστό
• 2 αυγά
• 2 κ. σούπας στακοβούτυρο
• 2 κ. σούπας παρθένο ελαιόλαδο (για ράντισμα)
• 1 πρέζα πιπέρι

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σε μπασίνα (λεκάνη). Κάνουμε μία γούβα στη μέση και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα εύπλαστο ζυμάρι που να μην κολλάει στα χέρια.

Το αφήνουμε για 10 λεπτά σκεπασμένο να ξεκουραστεί. Στο μεσοδιάστημα ετοιμάζουμε τη γέμιση ως εξής. Σε μικρή μπασίνα (λεκάνη), ρίχνουμε το γιαούρτι, τη γραβιέρα τριμμένη, το στακοβούτυρο, τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα και το πιπέρι.

Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Ανοίγουμε λεπτό φύλλο με το ζυμάρι και το χωρίζουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια περίπου 9*9 εκατοστών.

Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση σε κάθε ένα και στη συνέχεια τα κλείνουμε, δίνοντας σχήμα μικρού ρολού. Τα αραδιάζουμε σε ταψάκι και τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. Ψήνουμε στους 180ο C για 30-35 λεπτά της ώρας.