Εξελέγη μέλος του Κογκρέσου για πρώτη φορά 6 χρόνια πριν από τη γέννηση του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα: ο γερουσιαστής του Δημοκρατικού Κόμματος Τζον Ντίνγκελ, ηλικίας 87 ετών, δεν θα θέσει υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές, ολοκληρώνοντας μία απίστευτη καριέρα στο Καπιτώλιο.

«Δεν θέλω να εγκαταλείψω τη Γερουσία όταν πια θα πεθάνω» εξήγησε στην εφημερίδα Ντιτρόιτ Νιους ο Ντίνγκελ που κατέχει το ρεκόρ της μακροβιότερης θητείας στη Γερουσία. «Δεν θέλω ο κόσμος να λέει ότι έμεινα (στο κοινοβούλιο) υπερβολικά πολύ».

Ο γερουσιαστής που εκλέγεται στο Μίσιγκαν (στα βόρεια των ΗΠΑ) έγινε το μακροβιότερο μέλος της Γερουσίας τον Ιούνιο όταν και συμπλήρωσε 20.997 ημέρες στην θέση αυτή, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε ένας γερουσιαστής από τη Δυτική Βιρτζίνια, ο Ρόμπερτ Μπερντ.

Έχοντας συμπληρώσει σχεδόν 6 δεκαετίες στο Κογκρέσο, ο Τζον Ντίνγκελ έχει υπηρετήσει σε αυτήν την θέση υπό 11 προέδρους και έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 25.000 ψηφοφορίες.

Σε μία συνέντευξη στην εφημερίδα Ντιτρόιτ Νιους, ανέφερε ότι οι γιατροί του τού έχουν επιτρέψει να συνεχίσει τις δραστηριότητές του, υπογραμμίζοντας ότι είναι «το ίδιο έξυπνος και ικανός να ασκήσει τα καθήκοντά του όπως ο καθένας στο Καπιτώλιο».

Οι διαπληκτισμοί στο Κογκρέσο ωστόσο έχουν κάνει τον 87χρονο να νοσταλγεί της πολιτική του παρελθόντος. «Δεν είναι ίδιο Κογκρέσο με εκείνο που γνώρισα και αγάπησα» είχε εξηγήσει στο Γαλλικό Πρακτορείο πέρυσι. «Στο παρελθόν υπήρχαν κανόνες και η λέξη \”συμβιβασμός\” δεν ήταν ύβρις. Σήμερα, μας έχουν στείλει εδώ περισσότερο για να συγκρουστούμε παρά για να εργαστούμε».

Ο Τζον Ντίνγκελ δεν είναι ο γηραιότερος εκλεγμένος στο Κογκρέσο: ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής από το Τέξας Ραλφ Χολ θα γιορτάσει τα 91 του χρόνια το Μάιο. Ωστόσο εξελέγη στη Βουλή των Αντιπροσώπων στην ηλικία των 57 ετών και δε βρίσκεται σε αυτήν την θέση παρά «μόλις» εδώ και 33 χρόνια.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook