Σήμερα θα πραγματοποιηθούν τα επίσημα εγκαίνια της Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης που λειτουργεί εδώ και μερικούς μήνες στο Ηράκλειο στα πρότυπα του γερμανικού μοντέλου εκπαίδευσης.

Το ΕΠΑΜ Ηρακλείου με ανακοίνωσή του καλεί τους πολίτες στην κινητοποίηση που οργανώνει προκειμένου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση \”να καταθέσουν την έμπρακτη έντονη αντίθεση-αποστροφή στην δημιουργία της Σχολής Διττής Εκπαίδευσης Κρήτης,προγράμματος το οποίο έχει επιβληθεί και συγχρηματοδοτηθεί από τις δυνάμεις κατοχής.\”

Η ανακοίνωση:

\”Και με τις ευλογίες της δοσιλογικής κυβέρνησης,η γερμανική κατοχή επεκτείνεται και στο εκπαιδευτικό μας σύστημα.

\’Ολοι γνωρίζουμε ότι η παιδεία είναι το βασικό θεμέλιο του εθνικού μας οικοδομήματος και οι προδότες με υπερβάλλοντα ζήλο καταβάλλουν υπέρμετρες προσπάθειες να το αποσαθρώσουν.

Οφείλουμε να αντιδράσουμε σθεναρά στην γερμανική προπαγάνδα και στην επί σκοπού προσπάθεια αφελληνισμού.

Το Ε.ΠΑ.Μ. Ηρακλείου,καλεί τα μέλη του,τους φίλους του αλλά και όλους τους πολίτες,την Τρίτη στις 14:00 το μεσημέρι, στις σχολές του ΟΑΕΔ στην οδό Χριστομιχάλη Ξυλούρη,να παραβρεθούμε προκειμένου να καταθέσουμε την έμπρακτη έντονη αντίθεση-αποστροφή μας στην δημιουργία της Σχολής Διττής Εκπαίδευσης Κρήτης,προγράμματος το οποίο έχει επιβληθεί και συγχρηματοδοτηθεί από τις δυνάμεις κατοχής.

Στην «εκδήλωση» (εγκαίνια) θα παρευρεθούν ο ομοσπονδιακός υπουργός Παιδείας της Γερμανίας καθώς και ο υφ. Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου όπως και εκπρόσωποι του Ελληνικού Υπ. Παιδείας και τοπικοί φορείς.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook