Εργαστήριο Ενδυνάμωσης με θέμα: «Εργασιακή εμπειρία και η θέση των γυναικών στην παραγωγική διαδικασία. Η διαχείριση του άγχους στο χώρο της εργασίας» πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 17:00 – 22:00 στο Εργατικό Κέντρο N. Λασιθίου που βρίσκεται στην οδό Λευκών Ορέων 3 στον Άγιο Νικόλαο, από τη Δομή Ισότητας των Φύλων του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.

Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί από τον κ. Αλέξανδρο Παναγιωτάκη, Ψυχολόγο, Στέλεχος Δομής Ισότητας του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και απευθύνεται σε γυναίκες συνδικαλίστριες/εργαζόμενες με στόχο να ενισχύσει τις δυνατότητες τους, να αναβαθμίσει τις δεξιότητες και τις γνώσεις τους, ώστε να καταφέρουν να συμμετέχουν ενεργά σε θέσεις ευθύνης στα συνδικαλιστικά όργανα όλων των βαθμίδων και των τύπων.

Στο εργαστήριο πρόκειται να αναλυθούν τεχνικές διαχείρισης του στρες, καθώς και μια σειρά συμπεριφορικών και ψυχολογικών διεργασιών τις οποίες είναι απαραίτητο να ενεργοποιούν οι εργαζόμενοι/ες, ώστε να αντιμετωπίσουν μια στρεσογόνο κατάσταση.

Ειδικότερα στις μέρες μας το εργασιακό άγχος πλήττει τους εργαζόμενους/ες, αφού οι οικονομικές και πολιτισμικές εξελίξεις έχουν προκαλέσει σημαντικές αλλαγές στις εργασιακές συνθήκες, οι εργαζόμενοι/ες ακολουθούν πιεστικούς εργασιακούς ρυθμούς, έχουν εργασιακή ανασφάλεια, αγωνίζονται για την καθημερινή επιβίωση και βρίσκονται αντιμέτωποι μ’ ένα έντονα ανταγωνιστικό κλίμα που καταργεί τα όρια των ηθικών κανόνων.

Το εργασιακό άγχος αποτελεί το δεύτερο συνηθέστερο πρόβλημα υγείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πλήττοντας έναν στους τρεις εργαζόμενους, σε ποσοστό 28%.

Το σεμινάριο εντάσσεται στο πρόγραμμα δράσης που υλοποιεί η Γ.Σ.Ε.Ε. και το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που επιτείνει τα δυσμενή και άνισα χαρακτηριστικά της γυναικείας απασχόλησης, έχοντας αναλάβει την υλοποίηση της Πράξης με τίτλο «Προώθηση και ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών στα όργανα εκπροσώπησης των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων».

Για πληροφορίες σχετικά με το εργαστήριο μπορείτε να απευθύνεστε στη Δομή Ισότητας των Φύλων του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, κ. Αλέξανδρος Παναγιωτάκης, τηλ: 2810 343616, 6972631051 και στο e-mail isotitairaklio@gmail.com.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook