Προκαλούν σοκ οι φωτογραφίες του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη από το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, στις οποίες φαίνεται πως αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα αφού τα άνω άκρα του είναι σε πλήρη αχρηστία. Μάλιστα, εντύπωση προκαλεί πως ο επιχειρηματίας αρνείται να ξυριστεί και σε μία από τις εικόνες φαίνεται να έχει μακριά γενειάδα.

Οι συνήγοροί του παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου και αναφέρθηκαν στην 15μηνη προσωρινή κράτησης του πελάτη τους για την υπόθεση της Proton Bank, ενώ αναφέρθηκαν και στην «πρωτοφανή χρηματική εγγύηση» που καλείται να καταβάλει ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με εισαγγελική πρόταση.

Στη συνέντευξη που δόθηκε στο γραφείο του συνηγόρου του κατηγορούμενου επιχειρηματία, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, παραβρέθηκε και περιέγραψε την κατάσταση του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, μεταξύ άλλων, ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης.

Ο ιατροδικαστής που εξέτασε τον κρατούμενο, τόνισε πως ο επιχειρηματίας χρειάζεται συνεχώς βοήθεια από συγκρατούμενούς του, καθώς είναι σε πλήρη αχρηστία τα άνω άκρα του. Είπε, επίσης, ότι ο κ. Λαυρεντιάδης βρίσκεται σε ένα τροχήλατο καρότσι το οποίο αδυνατεί να χρησιμοποιήσει, ενώ επισήμανε πως από την παράταση της κράτησης του κινδυνεύει η ζωή του, καθώς έχει πλήρως μειωμένη ανοσοποιητική ανταπόκριση, λόγω της φαρμακευτικής αγωγής που ακολουθεί.

Ο συνάδελφος του κ. Τσαντίρη, ειδικός ιατροδικαστής Ευστ. Καλλίτσης, ανέφερε πως ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας έχει πλέον ποσοστό αναπηρίας, άνω του 80 τοις εκατό.

Ο δικηγόρος Βασίλης Αθανασίου ανέφερε πως του ανατέθηκ,ε από την πλευρά του επιχειρηματία, να διερευνήσει αν είναι δυνατός ο επαναπατρισμός δεσμευμένων χρημάτων στην Ελβετία του κ. Λαυρεντιάδη και ότι ο Ελβετός Εισαγγελέας τον διαβεβαίωσε πως τα χρήματα αυτά μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα, εφόσον υποβάλει αίτημα, τόσο ο κατηγορούμενος, όσο και οι ελληνικές αρχές.
Ο συνήγορος του επιχειρηματία, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σημείωσε μεταξύ άλλων πως από το ποσό των 700 εκατ. ευρώ που περιγράφεται στο κατηγορητήριο για την τράπεζα «τα 380 εκατ. ευρώ έχουν μεταφερθεί στην "καλή" Proton Bank και εξυπηρετούνται, τα υπόλοιπα αφορούν περίοδο που ο κ. Λαυρεντιάδης δεν ήταν καν μέτοχος».

Ωστόσο, μετά από τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών δεν ήταν λίγοι αυτοί που υποστήριξαν πως ο εικονιζόμενος, δεν είναι ο επιχειρηματίας Λαυρεντιάδης.

Φωτογραφίες: protothema

iefimerida.gr