Το χρονοδιάγραμμα για τη διεξαγωγή των πρόωρων προεδρικών εκλογών οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για τις 25 Μαΐου δημοσίευσε σήμερα Τρίτη η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της Ουκρανίας, ενώ άγνωστο παραμένει το πού βρίσκεται ο καθαιρεθείς πρόεδρος της χώρας Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Η επιτροπή δημοσίευσε διαδικτυακά το χρονοδιάγραμμα, δίνοντας προθεσμία έως τις 4 Απριλίου σε όσους θα ήθελαν να θέσουν υποψηφιότητα για το ύπατο αξίωμα.

Στο μεταξύ, όπως μετέδωσε η «KievPost», ο Βιτάλι Κλίτσκο, ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης και πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για πρόεδρος της Ουκρανίας.

Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti ανέφερε ότι, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής, δεν φαίνεται να υπάρχουν εμπόδια για κανέναν από όσους έχουν προταθεί ή συζητούνται ως υποψήφιοι, μεταξύ αυτών και για τη Γιούλια Τιμοσένκο, τη μεγαλύτερη αντίπαλο του ανατραπέντος φιλορώσου προέδρου.

Η κυρία Τιμοσένκο απελευθερώθηκε από τη φυλακή το Σάββατο, μετά από 2,5 χρόνια κράτησης.

Η Ουκρανία κυβερνάται μεταβατικά από τον πρόεδρο της Βουλής Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ, ο οποίος έχει αναλάβει επίσης το ρόλο του μεταβατικού προέδρου και του μεταβατικού πρωθυπουργού.

Οι αρχές του Κιέβου έχουν εκδώσει ένταλμα σύλληψης του κ. Γιανουκόβιτς για τη «μαζική δολοφονία» 82 ανθρώπων, κυρίως διαδηλωτών, από τις αστυνομικές δυνάμεις.

protothema.gr