Βαθιά οικονομική ανάσα χαρακτηρίζουν οι Έλληνες προμηθευτές υγείας τον συμψηφισμό του οφειλόμενου ΦΠΑ με τις απαιτήσεις του κλάδου από τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα. 
«Πρόκειται για μια απόφαση που δίνει λύση στο έντονο πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις του κλάδου λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων στην αποπληρωμή των χρεών των Νοσοκομείων του ΕΣΥ και των Ασφαλιστικών Ταμείων» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών και Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (ΣΕΙΒ). 
Συγκεκριμένα, με διάταξη που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, επεκτείνεται η δυνατότητα που ίσχυε μέχρι σήμερα του συμψηφισμού του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας(ΦΠΑ) μεταξύ Δημοσίου και επιχειρήσεων και για χρέη των υπουργείων και φορέων της Κυβέρνησης όπως επίσης και για τα χρέη του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, μεταξύ δε αυτών και των Ασφαλιστικών Ταμείων και των Νοσοκομείων του ΕΣΥ.
Οι 156 εταιρείες – μέλη του ΣΕΙΒ αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα ρευστότητας, όπως υποστηρίζουν, λόγω των καθυστερήσεων στην εξόφληση των οφειλών των νοσοκομείων, που σε πολλές περιπτώσεις υπερβαίνουν ακόμη και τους 18 μήνες. 
Επισημαίνουν δε ότι το πρόβλημα της ταμειακής ασφυξίας επιτείνεται από το γεγονός ότι όλες οι εταιρείες του κλάδου πρέπει να είναι απόλυτα συνεπείς ως προς τις φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, διότι διαφορετικά δεν τους επιτρέπεται η συμμετοχή σε διαγωνισμούς του ευρύτερου Δημόσιου τομέα αλλά ούτε και η είσπραξη των απαιτήσεών τους. 
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook