Όπως είχε προαναγγείλει ο επίτιμος πρόεδρος του ΑΟΧ και επικεφαλής της ομάδας που ενδιαφέρεται να αναλάβει την ΠΑΕ, Νότης Ψυλλάκης παρευρέθηκε στην προπόνηση της Παρασκευής (13/5) των «μπλε» και είχε συνομιλία για παραπάνω από μισή ώρα με τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ της ομάδας.

Ο κ. Ψυλλάκης γνωστοποίησε τις προθέσεις τις δικές του αλλά και των συνεργατών του σε αυτήν την προσπάθεια και αναφέρθηκε σε διάφορα ζητήματα, κάνοντας μια αναδρομή και της δικής του παρουσίας σαν πρόεδρος της ομάδας λίγα χρόνια πριν αλλά δίνοντας και παραδείγματα διαχείρησης της ομάδας χάντμπολ του Κύδωνα στην οποία είναι πρόεδρος της επιτροπής του αθλήματος αυτού. Στην πορεία της συνομιλίας προστέθηκαν δυο ακόμα επιχειρηματίες που θα συμμετέχουν στην ομάδα Ψυλλάκη, ο πρώην πρόεδρος του Αστέρα Χαλέπας  Παντελής Ευθυμάκης και ο πρώην παράγοντας της ίδιας ομάδας Κώστας Τσουβαλάς, που δραστηριοπειταί επιχειρηματικά στον Πειραιά.

Μετά το τέλος της συνομιλίας με το ποδοσφαιρικό τμήμα ο Νότης Ψυλλάκης έκανε σχετικές δηλώσεις στους δημοσιογράφους:
«Η συνάντηση είχε σκοπό να περάσουμε ευθέως το μήνυμα στους παίκτες ότι είμαστε μία ομάδα Χανιωτών που ενδιαφέρεται για την τύχη του Α.Ο. Χανιά. Μελετάμε σοβαρά το ενδεχόμενο να αναλάβουμε την ΠΑΕ. Τους διευκρινήσαμε ωστόσο ότι δεν εμφανιζόμαστε ούτε σαν μεσσίες, ούτε υπάρχει μια ειλημμένη απόφαση ότι ναι αύριο εμείς θα είμαστε διοίκηση. Είμαστε απολύτως καθαροί, μιλήσαμε χωρίς περιστορφές, η θέση μας ήταν συγκεκριμένη ότι έχουμε την αγωνία, το ενδιαφέρον και μέχρι τις τις 25 Μαΐου θα έχουμε καταλήξει στο αν τελικά είμαστε σε θέση να κάνουμε αυτό το εγχείρημα με επιτυχία».

Για το από πού εξαρτάται αυτό είπε:
«Εξαρτάται από μια σειρά πράγματα, πρωτίστως από τα οικονομικά μεγέθη. Όπως ξέρετε είναι πολύ παραπάνω από αυτά που οποιοσδήποτε από εμάς πιθανολογούσε μέχρι πριν από λίγες μέρες. Επίσης για εμάς ήταν μια ευκαιρία να ευχαριστήσουμε τους παίκτες, εκ μέρους όχι μόνο της ομάδας των ανθρώπων που εκπροσωπούμε αλλά εκ μέρους των Χανιωτών φιλάθλων, για την υπομονή που κάνανε μέχρι τώρα αλλά και για το γεγονός ότι υπερασπίστηκαν και τη σημαία της ομάδας και τον ποδοσφαιρικό τους εγωισμό παρά τις δυσκολίες, παρά τις ασυνέπειες που υπήρχαν από την πλευρά της ομάδας. Οι ίδιοι στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και είναι προς τιμήν τους».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον κ. Τζινευράκη επαναλαμβάνοντας ότι είχε πει και στο flashnews.gr μια μέρα πριν, ότι δηλαδή υπήρξε συναντίληψη για όλα τα θέματα που αφορούν το μέλλον του ΑΟΧ και προυποθέσεις συνεργασίας, ενώ σχολίασε και την πληροφορία ότι δυο μέλη της κίνησης του ο κ. Ξυλούρης και ο κ. Φαντριδάκης έχουν σκεφτεί να μην συμμετέχουν τελικά λόγω του χρέους: «Τόσο ο κ. Ξυλούρης όσο και ο κ. Φαντριδάκης είναι άνθρωποι που αγαπούν το ποδόσφαιρο και τον ΑΟ Χανιά.Αλλά τόσο εκείνοι όσο και οι υπόλοιποι φίλοι διατηρούν σοβαρές επιφυλάξεις για την δυνατότητα αντιμετώπισης των οφειλών της ομάδας και για το αν αυτό το ύψος των οφειλών θα μας επιτρέψει να έχουμε μια χρονιά τόσο δημιουργική και τόσο ριζοσπαστικά διαφορετική σαν αυτή φανταζόμαστε. Επομένως το να έχει κάποιος επιφυλάξεις είναι θεμιτό».

Από εβδομάδα φιλικά

Σίγουρα η παρουσία του Νότη Ψυλλάκη και των συνεργατών του στην προπόνηση του ΑΟΧ μονοπώλησε το ενδιαφέρον, αλλά παρόλα αυτά οι παίκτες γυμνάστηκαν κανονικά. Κάποιοι είχαν και την ευκαιρία όση ώρα ανέμεναν τον κ. Ψυλλάκη να επιδοθούν σε «μονομαχίες» ποδοβόλει. Για το πρωί του Σαββάτου (14/5) υπάρχει νέα προπόνηση, ενώ την Κυριακή ο Γιώργος Προμπονάς θα δώσει ρεπό στους παίκτες. Από την Δευτέρα (16/5) θα δοθούν κάποια φιλικά, αρχής γενομένης εκείνη την μέρα αυτό με τον ΔΑΑΟΧ/ΑΟΔΑ , που μάλλον θα γίνει στους Αγ. Αποστόλους όπως και οι υπόλοιπες προπονήσεις της ομάδας. Ο λόγος είναι ότι παρά την πρόσφατη αποψίλωση του χόρτου ο αγωνιστικός χώρος του βοηθητικού της Μ. Ελιάς δεν είναι σε καλή κατάσταση κάτι που προβληματίζει παίκτες και τεχνικό τιμ.

 

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook