Τελευταία ενημέρωση 20:15

Στην κατάμεστη απο πολίτες δημοτική Αίθουσα της οδού Ανδρόγεω, στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, ξεκινά την πορεία για τις εκλογές η περίφημη "κίνηση των τριών" με επικεφαλής τον απερχόμενο πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό.

Όπως ανακοινώθηκε το όνομα του συνδυασμού είναι "Δύναμη Πολιτών"

Στο πλευρό του στην παρουσίαση  βρέθηκαν οι Ινιωτάκης και Πασπάτης, που τον πλαισιώνουν σ' αυτό το εγχείρημα, καθώς και πολλοί "επώνυμοι" πολίτες.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Λαμπρινός είπε χαρακτηριστικά: "Σας καλέσαμε σήμερα εδώ, όχι για να εξαγγείλουμε το πρόγραμμά μας, έχουμε καιρό γι’ αυτό, αλλά για να δώσουμε το στίγμα μας και να δεσμευτούμε μπροστά σας! Διεκδικούμε κάτι διαφορετικό. Θέλουμε να δείξουμε πως το Ηράκλειο μπορεί να αλλάξει, με μια μόνο προϋπόθεση: Να αλλάξουμε εμείς!"


Σε ότι αφορά στις βασικές προτάσεις του συνδυασμού "Δύναμη Πολιτών" για την αντιμετώπιση της φτώχειας και των οικονομικά αδύναμων πολιτών, αυτές είναι:

"Πρώτον: Την δημιουργία ένα δικτύου αλληλεγγύης. Αντί να περιμένουμε τον πολίτη να έρθει επαίτης σε μας, να πάμε εμείς σ’ αυτόν. Ένα δίκτυο που να αρχίζει από τον πιο μακρινό οικισμό της περιφέρειας, να αγκαλιάζει την πόλη και να καταλήγει στη Λότζια.
Δεύτερον: Τη δημιουργία ενός κέντρου εθελοντισμού στο Δήμο.
Τρίτον: Την ενίσχυση με κάθε μέσο των υφιστάμενων δομών του Δήμου, που προσφέρουν πολύτιμο έργο στη στήριξη ηλικιωμένων και ανήμπορων πολιτών.
Τέταρτον. Την ενίσχυση κάθε κονδυλίου αλληλεγγύης στον προϋπολογισμό του Δήμου."

Επίσης ο κ.Λαμπρινός αναφέρθηκε και σε δράσεις καταπολέμησης της ανεργίας, προώθησης της ανάπτυξης κ.α.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του κ. Λαμπρινού εδώ