Αντίστροφα μετράνε οι ώρες για την έναρξη του Φάιναλ-φορ του κυπέλλου χάντμπολ ανδρών, που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο (14 καικ 15/5) στο κλειστό γυμναστήριο Κλαδισού στα Χανιά. Είναι μια σημαντική διοργάνωση για την πόλη, που πέρασε το αρχικό «τεστ» με την διεξαγωγή του αγώνα της Εθνικής Ελλάδος με την Ολλανδία και ετοιμάζεται να δώσει τα διαπιστευτήρια της και στην διεξαγωγή της γιορτής του χάντμπολ.

Την Παρασκευή (13/5) δόθηκε συνέντευξη τύπου στην οποία παρευρέθηκαν  το μέλος του Δ.Σ. της Ο.Χ.Ε., Δημήτρης Σταυρακάκης, ο αντιδήματχος Χανίων Δημήτρης Λειψάκης μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο Νίκο Βλαζάκη, αλλά και δυο εκπρόσωποι από κάθε ομάδα που συμμετέχει (Βριλλήσια, Διομήδης Άργους, Φίλιππος Βέροιας, ΑΕΚ).  

Οι δηλώσεις της συνέντευξης Τύπου:

Δημήτρης Σταυρακάκης (μέλος Δ.Σ. Ο.Χ.Ε.): «Βρίσκονται εδώ τέσσερις από τις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας, με παίκτες απο τους καλύτερους που έπαιξαν στην Α1. Είναι χαρά για την ομοσπονδία που βρισκόμαστε εδώ για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, από τον αγώνα της εθνικής με την Ολλανδία για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού. Τα εισιτήρια για τους φιλάθλους της πόλης των Χανίων είναι αξίας 5 Ευρώ και θα πωλούνται στην ανατολική είσοδο του κλειστού, αύριο μετά τις 11π.μ. και την Κυριακή μετά τις 12. Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ ήδη μέσω της διοίκησης της ερασιτεχνικής έχουν αρχίσει να προμηθεύονται τα 700 εισιτήρια που αντιστοιχούν στην μία κερκίδα του γηπέδου. Από πλευράς Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, έχουμε πάρει τις διαβεβαιώσεις και μετά τις συσκέψεις που έγιναν ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων».

 Δημήτρης Λειψάκης (αντιδήμαρχος Χανίων): «Καλοσωρίζουμε με χαρά τους εκπρόσωπους της ομοσπονδίας Χάντμπολ αλλά και όλες τις ομάδες. Ο Δήμος Χανίων είναι πάντα ανοικτός σε μεγάλα γεγονότα και επιδιώκουμε να στηρίζουμε αγώνες τέτοιου βεληνεκούς. Όλα θα πάνε καλά και όλοι να περάσουν ένα ευχάριστο διήμερο. Βλέπουμε το φάιναλ-φορ σαν γιορτή κι έτσι θεωρώ πως θα το δουν όλοι. Εμείς έχουμε καλή συνεργασία με την Αστυνομία, αλλά και τους φιλάθλους των άλλων ομάδων. Έχουμε φυλάξει τα νώτα μας. Τη Δευτέρα το πρωί τα Χανιά θα είναι μία ήσυχη πόλη».

 Νίκος Βλαζάκης (δημοτικός σύμβουλος Χανίων):«Εύχομαι οι Χανιώτες να αγαπήσουν ακόμα περισσότερο το χάντμπολ. Έχουμε διάθεση να φιλοξενήσουμε και άλλες ανάλογες διοργανώσεις, το μόνο που θέλουμε είναι να σέβεστε το στολίδι του Κλαδισού».

Γιάννης Αρβανίτης (προπονητής ΑΕΚ): «Δυσκολευτήκαμε να μπούμε στη λογική φάιναλ-φορ. Την Δευτέρα και την Τρίτη η ατμόσφαιρα ήταν πανηγυρική. Συνεντεύξεις, φωτογραφίσεις τα πάντα. Την Πέμπτη κάναμε καλή προπόνηση, αλλά το βράδυ… ξεφύγαμε πάλι με το τραπέζι που μας έκανε η Ορίτζιναλ. Προσπαθούμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι και νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε. Όσο για το νταμπλ, διαχειριζόμαστε αρμονικά την συνύπαρξή μας με τους οπαδούς. Δεν μας βαραίνουν με άγχος. Έχουμε μάθει στην πίεση. Απλά θέλουμε να μας ωθήσουν, όπως μέχρι τώρα».

 Γιώργος Ασαρίδης (παίκτης ΑΕΚ): «Εύχομαι να γίνουν καλά παιχνίδια. Η ΑΕΚ είναι πιστή στα ραντεβού με την ιστορία της. Μοναδικός μας στόχος είναι το νταμπλ».

Γιώργος Χατζόγλου (υπ. προπονητής Φίλιππου Βερ.): «Αρχικά θα ήθελα να ξεκαθαρίσω πως δεν είμαι προπονητής, είμαι διαχειριστής. Υπήρξε η φυγή του προπονητή (σ.σ. Τεό Παυλίδη) τα Χριστούγεννα και ύστερα από απαίτηση των παικτών ανέλαβα. Θα δοξαστούμε ή θα πνιγούμε μαζί. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για το πρωτάθλημα και να ευχαριστήσω τον Δήμο για την υποστήριξη στο θεσμό. Πάνω απ΄όλα στο άθλημα έχουμε διδάξει ήθος και πιστεύω και σε αυτή την διοργάνωση θα συνεχιστεί αυτό» ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την καλύτερη επίθεση της ομάδας του είπε:
 «Η επίθεση κόβει εισιτήρια και η άμυνα κερδίζει τα ματς. Εγώ δεν είμαι χαρούμενος που η ομάδα μου δεν παίζει καλή άμυνα. Δεν μας τιμάει. Από κει και πέρα, είναι ένα ματς 60, 70 ή 80 λεπτών. Όποιος κάνει τα λιγότερα λάθη θα κερδίσει. Είναι δύο παιχνίδια νοκ άουτ».

Δημήτρης Μπαντής (παίκτης Φίλιππου Βερ.): «Ευχαριστούμε τα Χανιά για τις προσπάθειες που κάνουν για το χάντμπολ. Μέσα σε δύο μήνες υποστήριξαν δύο μεγάλες διοργανώσεις. Σκοπός μας είναι να διαφημίσουμε το άθλημα».

Νίκος Γραμματικός (προπονητής Βριλησσίων): «Είναι μεγάλη χαρά που για δεύτερη χρονιά συμμετέχουμε στο φάιναλ-φορ. Θέλω η ομάδα μου να είναι ανταγωνιστική, ώστε να δώσουμε καλό θέαμα. Έχουμε 25% πιθανότητες και είμαστε υποχρεωμένοι να εξαντλήσουμε όλες τις ευκαιρίες που θα μας δοθούν».

 Παύλος Βαμβακάς (τερματοφύλακας Βριλησσίων): «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε εδώ μαζί με τρεις από τις πιο δυνατές ομάδες του αθλήματος. Εμείς θα προσπαθήσουμε να δείξουμε το πολύ καλό πρόσωπο που είχαμε σε όλο τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος».

 Γιάννης Βαρελτζής (προπονητής Διομήδη Αργ.): «Είναι η τρίτη φορά που η ομάδα παίρνει μέρος στο θεσμό. Θέλουμε να δείξουμε στον κόσμο πόσο θεαματικό είναι το άθλημα του χάντμπολ. Είμαστε εδώ για να κατακτήσουμε το κύπελλο, όπως όλες οι ομάδες. Θα θέλαμε να έχουμε μαζί μας τους φιλάθλους μας, αλλά αυτό δεν γίνεται, ωστόσο πιστεύω πως οι Χανιώτες θα δημιουργήσουν μια ζεστή ατμόσφαιρα για όλες τις ομάδες».

Το Σάββατο (14/5) οι ημιτελικοί

Η αυλαία του φάιναλ-φορ ανοίγει το Σάββατο (14/5) στις 15.00 με τον πρώτο ημιτελικό ανάμεσα σε Βριλήσσια και Διομήδη Άργους. Στις 17.00 ο Φίλιππος Βέροιας αντιμετωπίζει την πρωταθλήτρια ΑΕΚ, που στοχεύει στο νταμπλ που θα είναι το πρώτο για τον σύλλογο σε όλα τα αθλήματα από το 1978. Την Κυριακή (15/5) στις 16.00 είναι ο τελικός και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι απονομές.

 

 

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook