Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου συνάντηση της δημοτικής κίνησης «Ελεύθεροι Δημότες Μαλεβιζίου» και του υποψηφίου Δημάρχου Κώστα Καμπιτάκη, με εκπροσώπους του τοπικού συμβουλίου και του πολιτιστικού συλλόγου των Γωνιών Μαλεβιζίου.
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής;
\”Δεσμευόμαστε στα πλαίσια ενός δημοκρατικού σχεδιασμού, ότι θα αγωνιστούμε ενάντια σε κάθε τετελεσμένο, που έρχεται σε αντίθεση με τη βούληση και τη μελλοντική προοπτική της τοπικής κοινωνίας. Θα απαιτήσουμε την ακύρωση των σχεδίων της ΡΑΕ και την αποδέσμευση των εκτάσεων ανάπτυξης ΒΑΠΕ, σε περιοχές ζωτικής σημασίας για την αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή, την ιστορία, τον πολιτισμό και το περιβάλλον της περιοχής. 
Οι Γωνιές διαθέτουν το συγκριτικό πλεονέκτημα ενός ανεπανάληπτου φυσικού, ιστορικού, πολιτιστικού και παραγωγικού περιβάλλοντος, που παραμένει αναξιοποίητο, γιατί ποτέ ο σχεδιασμός δεν έλαβε υπ’ όψιν τη γνώμη των κατοίκων.
Ως προτεραιότητες θέτουμε την προστασία της βιοποικιλότητας, την αναδιάρθρωση της κτηνοτροφικής παραγωγής, την αναβίωση του παραδοσιακού αμπελώνα, με τη μορφή μιας οργανωμένης οινοποιητικής ζώνης, την προσβασιμότητα και σύνδεση του παραδοσιακού οικισμού και των παραγωγικών δραστηριοτήτων με τα ιστορικά, πολιτιστικά, και περιβαλλοντικά αξιοθέατα και μνημεία, σε μια οργανωμένη επισκέψιμη, ζωντανή ενότητα.
Υπήρξε πλήρης ταύτιση όλων, στο ότι η επιβίωση της περιοχής εξαρτάται από τη διαφύλαξη του χαρακτήρα της. Το κάθε μεγάλο και μικρό έργο πρέπει να κρίνεται με βάση αυτήν την παράμετρο. 
Χωρίς αυτό, κάθε νέος δρόμος, θα εξελίσσεται σε λεωφόρο φυγής και ερήμωσης. Οι προτεραιότητες πρέπει να αλλάξουν τώρα!\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook