Σε κάθειρξη 4,5 ετών καταδικάστηκε ένας άνδρας, που σκότωσε για ασήμαντη αφορμή 40χρονο με Σύνδρομο Asperger, με μία μόνο γροθιά, στη μέση του δρόμου, στο Μπόρνμουθ της Νότιας.
Ο 40χρονος Andrew Young περπατούσε στον δρόμο, όταν συνάντησε τον Victor Ibitoye, που έκανε ποδήλατο πάνω στο πεζοδρόμιο.
Ο Young του απηύθυνε τον λόγο, λέγοντάς του ότι ήταν επικίνδυνο για τους πεζούς. Ο ποδηλάτης αποχώρησε από το σημείο, όμως δευτερόλεπτα αργότερα, ο Lewis Gill, φίλος του, πλησίασε τον Young και τον χτύπησε στο πρόσωπο με μία γροθιά.Ο 40χρονος έπεσε στο έδαφος, χτύπησε το κεφάλι του και παρέμεινε ακίνητος.
Ο 20χρονος Gill παρότι είδε το θύμα του να σωριάζεται στο έδαφος, αποχώρησε με την παρέα του.
Ο Gill δήλωσε ένοχος για τη δολοφονία του Young και καταδικάστηκε σε 4,5 χρόνια κάθειρξη.
«Αστεία» χαρακτήρισε την ποινή η μητέρα του θύματος, που είπε: «Είδα το βίντεο στο δικαστήριο. Όλοι μπορέσαμε να δούμε, ότι ο Andrew δεν έκανε κάτι κακό, δεν τον προκάλεσε. Ήμουν στο πλευρό του γιου μου, όταν πέθανε. Εύχομαι να μην δήλωνε ένοχος, γιατί τότε η ποινή του θα ήταν αυστηρότερη. Η ποινή είναι εντελώς αστεία. Είμαι χριστιανή, αλλά πιστεύω ότι αν κάποιος αφαιρέσει τη ζωή κάποιου, θα πρέπει να είναι έτοιμος να χάσει τη δική του. Είναι πολλοί οι εγκληματίες σε αυτήν τη χώρα, που διαπράττουν δολοφονίες και ποτέ δεν εκτίουν την ποινή που πρέπει».
Για την ακρίβεια, η ποινή του Gill για τη δολοφονία ήταν κάθειρξη 4 ετών και ενώ οι υπόλοιποι έξι μήνες φυλάκιση ήταν για παραβίαση της αναστολής, για προηγούμενη καταδίκη του για ληστεία.
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook