Τα «πυρά» του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Γλέζου συγκέντρωσε η αμφισβήτηση του πορίσματος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για τις γερμανικές αποζημιώσεις, από τον υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο κ. Γλέζος εξήγησε στον υπουργό Εξωτερικών ότι δεν πρόκειται για πολεμικές αποζημιώσεις, αλλά για επανορθώσεις που έχουν καταβληθεί σε όλες τις χώρες εκτός από την Ελλάδα, που μαζί με το κατοχικό δάνειο είναι οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

«Δεν είναι θέμα δικαστηρίων, αλλά πολιτικής βούλησης και διεκδίκησης εκ μέρους ελληνικής κυβέρνησης» τόνισε.

Σημειώνεται ότι το ιστολόγιο των Ενεργών Πολιτών του Μανώλη Γλέζου, στην αναφορά του χαρακτηρίζει «ανενημέρωτο» τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε ότι το πόρισμα είναι απόρρητο, θα προσπαθήσει όμως να δώσει στο σώμα μια ουσιαστική περιγραφή και εκεί δήλωσε ότι θα πρέπει το Νομικό Συμβούλιο να τοποθετηθεί με γνωμοδότηση της Ολομέλειας του.

Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα παρακάλεσε το ΝΣ του κράτους να συνεργαστεί ξανά με την Τράπεζα της Ελλάδος το ΥΠΕΞ και ανεξάρτητους ερευνητές ώστε να διασαφηνιστούν δύο προβλήματα ένα ουσιαστικό και ένα δικονομικό:

«Να μας πει το αρμόδιο κρατικό όργανο αν έχουμε αξιώσεις ενεργές και αν ορίζονται και ως δεύτερο βήμα να δούμε αν έχουμε δικονομικό πλαίσιο».

Εκεί μάλιστα είπε ότι δεν θα πρέπει να δημιουργούνται εντυπώσεις για εσωτερική κατανάλωση και δήλωσε ότι κατά την εκτίμηση του, αν ακολουθηθεί η δικονομική οδός που προτείνει το πόρισμα, η δική του άποψη είναι ότι δεν θα στεφεί από επιτυχία.

newpost.gr